Afbeelding
Foto:

Dames 3 vormt steeds meer een team

Studie en werk maken het voor Longa '59 Dames 3 niet gemakkelijk om samen te trainen. Dankzij de trainers en coaches slagen de speelsters er steeds meer in een team te worden. Ze raken op elkaar ingespeeld en met hun ervaring en enthousiasme laten ze zich niet zomaar uit het veld slaan.

Lianne Gebbinck, Femke Schuirink, Laudi Rondeel, Elin Griess, Laurie Kolkman, Els Reukers, Jade Doppen, Nicae Baks en Lotte Vredegoor vormen Dames 3 en zijn tussen de 17 en 23 jaar oud. De meiden spelen bijna allemaal sinds hun jeugd bij Longa'59. Het gezellige team speelt in de 2e klasse en dit jaar voor het eerst samen. Vijf speelsters komen uit Dames 1 en de anderen uit Dames 3 en 4. De vaste trainingsavonden zijn op dinsdag- en speciaal voor de studenten op vrijdagavond. Op donderdagavond kunnen de meiden met Dames 4 meetrainen.

Stijgende lijn
Het duurde vrij lang voordat Dames 3 op elkaar ingespeeld raakte. Pas na een aantal competitiewedstrijden konden de speelsters tegelijk trainen. Trainers Frank Kemperman en Jurre Klein Schaars en coaches Ingrid Rondeel en Aukje Liesting hebben er hard aan gewerkt om meer een team te worden en het volleybalspel op een hoger niveau te krijgen. En dat is gelukt! Er ontstaat meer stabiliteit en er is onder andere aandacht voor het scorend vermogen en het verbeteren van de pass. De tweede helft van het seizoen gaat het duidelijk beter dan in de eerste helft. Het team staat momenteel op een achtste plek.