De meiden van de D2 op koers voor kampioenschap

Zondag 18 februari moest de D2 thuis aantreden tegen HV Angeren D2. Angeren staat 8e en Erix 2e achter Quintus, die overigens niet meespelen voor het kampioenschap.

De wedstrijd begon met een paar mooie doelpunten, maar de meiden merkten al snel dat Angeren een aantal speelsters had die fysiek contact niet schuwden. Hierdoor konden ook zij een aantal keer scoren, maar Erix bleef de wedstrijd controleren. De meiden hadden de opdracht gekregen de aanval goed op te zetten en rond te spelen tot er gaten vielen. Vooral in de eerste helft werd hier heel mooi op gespeeld. De vrije speelsters werden goed gevonden en die maakten de doelpunten (meestal ;-) ) netjes af. Ruststand 9-3.

De tweede helft werd wat grimmiger. Er werd meer fysiek contact gezocht door Angeren. Hierdoor kwamen enkele Erix-speelsters ten val. Kim viel erg ongelukkig en moest gewisseld worden. Later kon ze gelukkig wel weer meespelen en maakte ze een paar mooie doelpunten als revanche. Ook lukte het opzetten van de aanval niet altijd zo goed als in de eerste helft. Gelukkig werden de individuele acties er niet minder om en bleven de doelpunten vallen, aan beide zijden. Meerdere keren werd de bal door onze meiden onderschept en werd een mooie break-out gelopen, bijna allemaal met een doelpunt tot gevolg.
Hierdoor werd de eindstand 24-11 en is het kampioenschap een stapje dichterbij.

Als alles meezit kunnen de meiden 25 maart of 8 april a.s. kampioen worden. Wel moet er dan nog even worden afgerekend met de huidige nummer 3 en 4. We juichen nog niet te vroeg, maar gniffelen al wel stiekem.