Dansgroep 50+ in actie. Foto: Ferry Broshuis
Dansgroep 50+ in actie. Foto: Ferry Broshuis Foto:

Open volksdansmiddag Dansgroep 50+

GROENLO - Vorig jaar bestond de Dansgroep 50+ Groenlo dertig jaar. Maar door allerlei omstandigheden en de verhuizing van het sociaal cultureel centrum De Bron naar De Mattelier, viert de groep op zaterdagmiddag 21 april dit dertigjarig bestaan alsnog met een volksdansmiddag. Diverse volksdansgroepen uit de omgeving van Groenlo verzorgen optredens en de mensen die interesse hebben in volksdansen zijn meer dan van harte welkom.

Door Ferry Broshuis

Ze kunnen natuurlijk dan zelf ook dansen en de sfeer proeven. "Het is altijd hartstikke gezellig en volksdansen is een heerlijke bezigheid", zo vertellen Riekie Lodeweegs, al sinds jaar en dag de leidster van de groep, en Jan Rietman, de man die graag danst, maar tevens allerlei klussen voor de club verricht.

'Iedereen kan het'
Ze vertellen beiden enthousiast over de dansgroep die dertig jaar geleden op initiatief van de Stichting Welzijn Ouderen Groenlo is opgericht. Er zijn bijna dertig leden en daar zijn drie mannen bij. Elke woensdagmorgen van 09.15 tot 10.45 uur wordt er gedanst en in het goed geoutilleerde De Mattelier is het voor hen een el dorado. Mooie ruimte om te oefenen, goede gelegenheid om een kopje koffie te drinken en wetenswaardigheden uit te wisselen. Volksdansen is een heel mooie bezigheid en het mooiste is dat iedereen het kan leren, zo stelt Riekie Lodeweegs met grote nadruk "Een klein beetje ritmegevoel en het gaat, een heerlijke sport voor de oudere mens."

Zaterdag 21 april
Op zaterdag 21 april duurt het programma van 14.00 tot 17.00 uur en is iedereen welkom. De entree bedraagt 7,50 euro per persoon, en dat is inclusief twee consumpties en de garderobe. En het wordt genieten want de bezoekers zien heel veel verschillende volksdansen - het aanbod daarin is zeer gevarieerd - en het is dus een prachtige mogelijkheid te ervaren hoe volksdansen in de praktijk werkt. Daar zullen zeker nieuwe aanmeldingen uit voortkomen, verwachten Riekie Lodeweegs en Jan Rietman. "Mensen die eenmaal lid zijn geworden ervaren het ook als uiterst plezierig en houden er mooie contacten aan over."

Dansgroep 50+ in actie. Foto: Ferry Broshuis
Dansgroep 50+ in actie. Foto: Ferry Broshuis
Dansgroep 50+ in actie. Foto: Ferry Broshuis