Doodgewoon over euthanasie

LIEVELDE - Café Doodgewoon is een ontmoetingsplek waar thema's over palliatieve zorg besproken worden. Het is een trefpunt voor mensen uit de Oost-Achterhoek met een levensbedreigende ziekte, hun familie, vrienden en andere belangstellenden. Er zijn altijd meerdere ervaren vrijwilligers en hulpverleners aanwezig: geestelijk verzorgers, medewerkers van hospice de Lelie en VIT- hulp bij mantelzorg. Op woensdag 21 maart is er weer een bijeenkomst, met als thema: Wat is euthanasie en hoe werkt de levenseindekliniek?. De bijeenkomst is bij kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde, met inloop vanaf 19.30 uur; het programma begint om 19.45 uur en eindigt rond 21.00 uur.

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Levenseindekliniek, want er wordt veel over geschreven en gesproken. Hoe werkt deze eigenlijk en hoe komt iemand ermee in contact? De gastspreker is Evert Hendriksen, arts bij Levenseindekliniek. Hij vertelt eerst over euthanasie. Wat het is, wat de spelregels zijn en hij geeft feiten: getallen en statistiek. Daarna legt hij uit wat de Levenseindekliniek doet: wederom feiten en getallen. Tot slot geeft hij voorbeelden uit zijn ervaring en is er vooral ruimte voor discussie met de aanwezigen en voor het beantwoorden van vragen. Er is een informatietafel met flyers, boeken en het magazine 'Pal voor u'.

Sponsor van deze avond is het Henk van Ommenfonds en Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Lichtenvoorde. De volgende bijeenkomst op maandag 7 mei, met als thema: pijn en ziek zijn.


netwerkpalliatievezorg.nl

tel. 06 13 15 91 44


Fotoclub Helios exposeert in bibliotheek Aalten

AALTEN - In de bibliotheek in Aalten zal gedurende de maand maart een expositie te bezichtigen zijn van Fotoclub HELIOS uit Aalten, met als thema 'Boek'. Extra toepasselijk deze maand, waarin ook de nationale Boekenweek plaatsvindt. De club doet met deze expositie een boekje open over de verschillende kwaliteiten en creatieve ideeën van de leden. Elk lid heeft op eigen wijze invulling gegeven aan het onderwerp, de een volgens het boekje terwijl een ander een beetje búiten zijn boekje leek te gaan. Het heeft tot een gevarieerde expositie geleid waarin vele facetten van het thema verbeeld zijn. Foto: Erik van de Groep.