Rens te Stroet, één van de nieuwe gezichten bij het team, aan het woord. Foto: Kevin ten Dolle
Rens te Stroet, één van de nieuwe gezichten bij het team, aan het woord. Foto: Kevin ten Dolle Foto:

Succesvolle Kanjers krijgen nieuw gezicht

WINTERSWIJK - Het is inmiddels een traditie. Op een woensdagavond aan het einde van februari of het begin van maart houdt Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam haar jaarlijkse ploegpresentatie bij Vakantiepark de Twee Bruggen. Dit jaar toonde het haar nieuwe gezicht met liefst zeven nieuwe renners, stelde doelen voor het komende seizoen en blikte kort terug op de succes van vorig seizoen.

Door Kevin ten Dolle

De 'Kanjers' namen na vorig seizoen afscheid van veel bekende gezichten, waaronder sterkhouders als Nick Kweldam en Bor Houwers. Daardoor is er ruimte voor maar liefst zeven nieuwe renners. "We hebben vijf nieuwe beloftenrenners, jonge jongens dus. Daarnaast komt Tim Scholten over van 'De Volharding' en komt Rens te Stroet ons versterken", zei Ribbers. "Jongens van het eerste uur als Bor en Nick hebben afscheid genomen, maar zij blijven in een andere functie voor de ploeg behouden."
Te Stroet komt over van het continentale Cycling Team Destil Jo Piels. De 28-jarige Keijenborgenaar doet in theorie dus een stapje terug, maar ziet dat zelf niet zo. "Nee, zeker niet. Qua niveau heb je misschien iets minder goede renners om je heen, maar qua begeleiding en materiaal zit er weinig verschil tussen." Ploegleider Arjan Ribbers ziet een grote rol voor Te Stroet. "Je gaat hem al snel als wegkapitein zien, vanwege zijn ervaring. Maar ik wil dat Rens ook voor eigen kansen gaat rijden."

'Meest succesvolle seizoen tot nu toe'
Ook wordt er kort teruggeblikt op het vorige seizoen. Het seizoen dat zo goed verlopen is voor de 'Kanjers' en wat volgens Ribbers te omschrijven valt als 'het beste seizoen tot nu toe'. "We reden een fantastische Hel van Voerendal met top tien plaatsen voor Arjan Hofman en Wim. Daardoor eindigden we als derde in de clubcompetitiestand, de op één na hoogste wielercompetitie van Nederland met enkel clubteams zoals wij. Absoluut hoogtepunt was natuurlijk de winst in de Ronde van de Achterhoek van Wim Kleiman. Daar was ik zelf parcoursbouwer, startten we in ons 'eigen' Aalten en reden door onze streek. Een geweldig resultaat. Mede daardoor tekende Wim een contract bij MonkeyTown Cycling team. Het is niet jammer dat hij ons verlaat, het is een van onze doelstellingen. Renners naar het continentale niveau begeleiden."

Doelstellingen
Gevraagd naar de doelstelling is Ribbers duidelijk. "Het doel is om dit seizoen met de ploeg een klassieker te winnen, Rens is onder andere een van de mannen die dat zou kunnen." Te Stroet is het met de woorden van zijn ploegleider eens en heeft zelf nog een doel. "Ik wil goed zijn op het NK. Dat reed ik altijd tussen de profs en dat is heel leuk, om naast een Robert Gesink te rijden. Maar de kans om te winnen is nihil. Dit jaar rijd je tussen clubrenners en liggen er kansen voor mij." Ribbers stipt tenslotte nog een belangrijk doel aan voor zijn ploeg. "We moeten dit jaar ook criteriums in de buurt winnen. We komen uit de Achterhoek en het is ook belangrijk voor onze sponsoren dat we ons laten zien in zulke wedstrijden."