Tour van Tweede Kamerleden door de Achterhoek

Tour van Tweede Kamerleden van het CDA door de Achterhoek

REGIO - CDA-Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt, Jaco Geurts en Evert Jan Slootweg toeren op vrijdag 16 maart door de Oost-Achterhoek. De afdelingen van het CDA van Aalten-Dinxperlo, Winterswijk, Oost Gelre en Berkelland ontvangen de Tweede Kamerleden. Iedereen is welkom om mee te gaan. Jaco Geurts is woordvoerder op de volgende terreinen: Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Water; Evert Jan Slootweg is woordvoerder care, algemeen beleid en AOW; Pieter Omtzigt is woordvoerder Fiscale Zaken, EMU, Euro, Bankenunie, Ecofin, EuZa (alles), Pensioenen.

Het programma ziet er als volgt uit: 10.00 uur - 11.00 uur: start in Dinxperlo, Careaz Dr Jenny - Veensgracht 1, met een ontvangst door Thea Meijnen. Onderwerpen die aan de orde komen: grensoverschrijdende electrokar, veiligheid en samenwerking politie/polizei – brandweer/Feuerwehr, pilot acute zorg. Daarna vertrekt het gezelschap naar Miste bij Winterswijk.

11.30 uur - 12.30 uur: Miste, camping De Twee Bruggen, Meenkmolenweg 13. Ontvangst door Hendrik Jan Mensink, eigenaar. Hij geeft een toelichting op zijn bedrijf de toeristische ontwikkeling in de Achterhoek. Daarnaast zal Alfred Scholten, van melkveebedrijf Scholten, de aanwezigen kort bijpraten over zijn deelname in meerdere onderzoeksprojecten naar de nitraatbelasting in landbouwgrond. Dit doet hij samen met Vitens, Vruchtbare Kringloop en EuroDairy. Om 12.30 uur vertrekt het gezelschap naar Ruurlo.

13.00 uur - 14.00 uur: Ruurlo, bezoek aan Bronkhorst Hightech, Nijverheidsstraat 1a. Ontvangst door Henk Tappel, algemeen directeur. Om 14.00 uur vertrekt men naar Groenlo.
14.30 uur - 15.30 uur: Groenlo, ontvangst op de Markt en aansluitend bezoek nieuwbouw locatie Mueller Europa op de Laarberg. Daar wordt het gezelschap ontvangen door algemeen directeur Van Gorkum. Heembouw-vertegenwoordiger Van Balen geeft een toelichting op de lean-methode bij het bouwen van de nieuwe fabriek.

De CDA afdelingen Aalten-Dinxperlo, Winterswijk, Oost Gelre en Berkelland nodigen belangstellenden graag uit hierbij aanwezig te zijn. Zij worden verzocht zich aan te melden bij de betreffende afdeling. Uiteraard is het ook mogelijk om de hele tour mee te gaan. Voor het bezoek in Dinxperlo is het aanmeldadres f.diersen@aalten.nl; voor Winterswijk-Miste: info@cdawinterswijk.nl; voor Groenlo: CDAoostgelre@gmail.com; voor Ruurlo: info@berkelland.cda.nl.


De Passie leeft in de Achterhoek

ACHTERHOEK - Uit de gehele Achterhoek hebben mensen zich aangemeld om mee te doen in één van de twee projectkoren voor 'De Passie 2018'. Bijna 200 mensen doen mee bij de invulling en uitvoering van de Passie dit jaar.

De uitvoering van de Passie is dit jaar voor de vijfde keer in de Achterhoek. Er zijn vier uitvoeringen. In Vorden word de Passie twee maal opgevoerd, en wel op Goede Vrijdag 30 maart vanaf 15.00 uur en diezelfde dag nogmaals vanaf 19.00 uur. Beide uitvoeringen zijn in de in de Christus Koning Kerk in Vorden. Verder is op Goede Vrijdag vanaf 14.30 uur een Stille tocht.
In Rietmolen is een uitvoering op Witte Donderdag 29 maart vanaf 20.00 uur in Sint Caecilia kerk in Rietmolen. De uitvoering in Beltrum is op maandag 26 maart vanaf 20.00 uur in Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming kerk in Beltrum. Iedereen is welkom om een van de uitvoeringen bij te wonen.


projectkoordepassie@gmail.com.