Nancy te midden van enkele medewerksters. Foto: Annekée Cuppers.
Nancy te midden van enkele medewerksters. Foto: Annekée Cuppers. Foto:

Ondernemers enthousiast over Achterhoek Waardepas

LICHTENVOORDE - Een betere ambassadeur voor de Achterhoek Waardepas is er eigenlijk niet te vinden. Nancy Bruntink van Bakkerij Oude Wesselink is erg enthousiast over het nieuwe spaarsysteem. "De stempelkaart heeft zijn langste tijd wel gehad en we willen ook graag met de tijd mee gaan, deze nieuwe pas komt dan ook precies op het juiste moment.

Door Annekée Cuppers

Nieuwe klanten liepen niet echt warm meer voor de stempelkaart. "Ze hebben de portemonnee al vol genoeg met pasjes en jongeren geven er al helemaal niks om. Die hebben aan hun mobiel en bankpas genoeg. Daarom is de Achterhoek Waardepas ook zo handig. Punten sparen bij diverse winkels en dat allemaal op één pasje. Of heel modern, via de app."

Bedenkingen
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Nancy vooraf wel even haar bedenkingen had over de pas. "Om de pas te registeren, moet je een e-mailadres invoeren en vooral ouderen hebben die niet altijd. Die klanten wil je natuurlijk ook de mogelijkheid bieden om te sparen. Maar in de praktijk bleek dit geen enkel probleem. De meeste ouderen hebben wel een e-mailadres en redden zich prima met het inzien van hun saldo op de i-pad. Een enkele klant die niet over een e-mailadres beschikt, kunnen we invoeren met een telefoonnummer. De klant kan dan in de winkel zijn puntensaldo uit laten lezen en dat gaat uitstekend."

Als warme broodjes
Bakkerij Oude Wesselink doet al direct vanaf de startdatum mee aan de pas. Ze hebben er inmiddels meer dan 900 verkocht. "De app is gratis maar een fysieke pas kost 2 euro. Dat vond ik ook nog wel even lastig, geld vragen voor een klantenkaart. We hebben de Achterhoek Waardepas met een voordeeltje geïntroduceerd; klanten krijgen 50% korting op een brood naar keuze en betalen zo vaak minder dan een euro voor de pas. Je ziet dat veel ondernemers dat doen, gelijk een leuke korting geven of alvast de eerste punten gratis. Het liep dan ook direct storm, die eerste februari. Achteraf gezien niet de meest handige dag voor ons, op zaterdag. De mensen stonden tot buiten op de stoep te wachten maar de passen verkochten als de spreekwoordelijke warme broodjes."

Supereenvoudig
Nancy hoopt dat zoveel mogelijk ondernemers zich aansluiten bij de Achterhoek Waardepas. "Met zijn allen kunnen we zo het winkelen in Lichtenvoorde nog aantrekkelijker maken. Hoe meer winkels meedoen, hoe interessanter de pas wordt. En het systeem is echt supereenvoudig. Je scant de pas of de app van de klant, voert het aankoopbedrag in en klaar is kees. Het systeem rekent vanzelf het aantal punten uit dat de klant heeft gespaard. Op de app, de computer, in de winkel of maandelijks in de Elna kan de klant alle acties van de deelnemende winkels inzien. Bij ons kun je sparen voor gratis brood, krentenbrood of een gebakje maar de meeste mensen sparen door voor de vlaai. Daar worden we straks nog mooi druk mee, als al die vlaaien loskomen.", lacht Nancy.

www.waardepas.nl

ZSOM in Antoniushove

LICHTENVOORDE - Het tv-programma van de ZSOM wordt op vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur uitgezonden in Antoniushove. De uitzending van vrijdag 9 maart ziet er als volgt uit.

ZSOM Regiojournaal
Ook in 2018 wordt u op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen 2 weken uit de regio in het regiojournaal.

Trio Sandra Vanreys
Op zaterdag 4 februari 2017 heeft de ZSOM opnames gemaakt van het concert van Trio Sandra Vanreys, bestaande uit Pauline en Marius Duurland en natuurlijk Sandra Vanreys. De afgelopen jaren heeft het trio een groot aantal optredens gedaan waarin ze verschillende muziekstijlen ten gehore brachten zoals folk en country maar ook Nederlandstalige muziek. Het trio speelt keer op keer met veel enthousiasme en passie. Vandaag het laatste deel van dit concert.

ZSOM Regiojournaal
Nogmaal het nieuws en actualiteiten uit de regio.

Toneelvereniging Tof Volk
Op 25 januari 2018 heeft de ZSOM opnames gemaakt van het toneelstuk Het begon in Monte Carlo, opgevoerd door toneelvereniging Tof Volk uit Vragender. Sjef Kruk, bankwerker van beroep, komt van een vakantiereisje terug uit Nice. Hoe het allemaal precies gebeurd is, weet hij zelf ook niet, maar het begon allemaal in het casino te Monte Carlo. En nu is hij miljonair. Alleen heeft zijn dochter Willy hier wat meer moeite mee. Zij moet nu halsoverkop met haar handjes over elkaar gaan zitten en het werk aan een dienstmeid over laten. Ook de butler die pa in dienst heeft genomen, jaagt haar de schrik op het lijf. Wat moet de buurt hier wel niet van denken! In het bijzonder hun bovenburen Greet en Kees, die geregeld bij hen over de vloer komen, hebben er zo hun gedachten over. En tante Stien, die hun altijd wat toestopte, omdat ze het niet breed hadden. Alles staat op zijn kop… Vandaag het laatste deel van dit toneelstuk.

www.zsom.nl