Jan en Linda. Foto: PR
Jan en Linda. Foto: PR Foto:

D66-kandidaten Jan Janssen en Linda van der Berg stellen zich voor

Jan Janssen (66) is al jarenlang actief voor D66 in de Oost Gelrese politiek. Linda van der Berg (40) is een relatieve nieuwkomer, hoewel zij ondertussen al ruim een half jaar meeloopt met de D66-fractie. Zij stellen zich in dit artikel voor en vertellen wat zij willen bereiken in de politiek voor de inwoners van Oost Gelre.

Jan Janssen – lijst 6, nummer 2
Jan is geboren in Almelo en woont al decennialang in Groenlo met zijn vrouw Jacqueline. Van hun drie zonen, woont er nog één thuis. Jan is vrijwilliger bij Bewoners Belangen Vereniging Bastion '95 als voorzitter. Hij is sinds de gemeentelijke herindeling politiek actief. Jan vertelt waarom: "D66 is een partij die meer wil luisteren naar de inwoners. Samen plannen ontwikkelen met de burgers, in plaats van voor de burgers te beslissen. Daarnaast een betrouwbaar bestuur, zonder valse beloftes."
Onderwerpen die voor Jan van belang zijn: "In Oost Gelre willen wij woningbouw naar behoefte in iedere kern van Oost Gelre. De kleine kernen willen we niet uitkleden, maar stimuleren in hun leefbaarheid. Voor minima vind ik het belangrijk dat er een tegemoetkoming komt voor het eigen risico in de zorg. Ook vind ik dat geld geen beperking mag zijn om lid te worden van een vereniging. Ik wil me ervoor hard maken dat iedereen lid kan worden van een vereniging. Wij zullen u niet teleurstellen."

Linda van der Berg – lijst 6, nummer 4
Linda is geboren in Enschede en woont sinds 2001 in Groenlo. Ze is moeder van een zoon van 11 en heeft een relatie. Ze werkt voor gemeente Winterswijk. In haar vrije tijd is ze bestuurslid bij Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland en voorzitter van de stichting waarmee ze het Taalcafé in Groenlo opzette. Daarnaast speelt ze met veel passie toneel bij toneelvereniging DITO in Groenlo.

Zorg, dat gaat écht om mensen!
Het sociaal domein is het terrein waarin Linda haar kennis en ervaring meebrengt. "Als je zorg nodig hebt, moet je nu vaak aankloppen bij de gemeente. Dit betekent dat er veel geld van de gemeente naar zorg gaat. En zorg, dat gaat écht om mensen. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om de juiste zorg te krijgen en dat je daarbij zelf kunt aangeven wat je nodig hebt. Zorg op maat en zelf de touwtjes in handen houden, dat verdient ieder mens."

Mantelzorgers zijn voor Linda heel belangrijk: "Mantelzorgers staan dichtbij. Ze kennen je en helpen om langer zelfstandig te blijven. Maar zij mogen niet zelf ten onder gaan aan de hulp die zij geven. Ik wil dat daar in de zorg die door de gemeente geboden wordt, extra op gelet wordt. Iedereen moet de zorg krijgen die nodig is. Niet meer en niet minder en niet langer dan nodig is." De afgelopen weken waren Linda en Jan op campagne in de kleine kernen, de komende weken kunt u met hen en de andere kandidaten in gesprek in Lichtenvoorde en Groenlo.


https://oostgelre.d66.nl

Jan en Linda. Foto: PR