Verkiezingsdebat Wonen en Werken Oost Gelre

LICHTENVOORDE / GROENLO - Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen organiseert de Werkgroep Wonen en Werken Oost Gelre een verkiezingsdebat Wonen en Werken. Dit debat zal worden gehouden op dinsdagavond 13 maart om 20.00 uur in de grote zaal van Erve Kots – Eimersweg 4 te Lievelde. Alle zes lijsttrekkers hebben inmiddels hun aanwezigheid toegezegd.

Op deze debatavond zullen enkele gastsprekers, waaronder Johan Godschalk van de Stichting Pak An en Henkjan Kok, krimpbegeleider in het onderwijs, hun verhaal doen. Onder leiding van debatleider Max Wekking zullen een aantal stellingen binnen de kaders wonen en werken worden aangekaart, waarover de lijsttrekkers van de fracties in de gemeente Oost Gelre in debat gaan. Uiteraard komen ook de cijfers uit de recent gehouden enquête onder de (IKGL-) bedrijven, de lijst met een groot aantal woningzoekenden naar betaalbare huisvesting en de leegstandcijfers op tafel.

Na de pauze krijgt ook het publiek gelegenheid tot het aanreiken van stellingen en vragen. Kijk voor meer informatie op de website of facebookpagina van de werkgroep. Deze debatavond is vrij toegankelijk voor alle inwoners van Oost Gelre.
Werkgroep Wonen en Werken Oost Gelre


www.wwwog.nl

Facebook: werkgroep wonen en werken Oost Gelre


NL Doet aan de slag bij speeltuin De Els

LICHTENVOORDE - Zaterdag 10 maart staat weer in het teken van NL Doet bij de oudste speeltuinvereniging van Lichtenvoorde, De Els. De voorbereidingen zijn in volle gang en de organisatie hoopt op een grote opkomst van ouders, kinderen, opa's en oma's en natuurlijk de buurt om de klussen geklaard te krijgen.

Het plan is de rondwoning van binnen op te knappen, de picknicktafels weer een goed aanzien te geven en een nieuw hekwerk te plaatsen. Kortom, De Els zoekt mensen om te schilderen, snoeien, graven, harken en schoon te maken. Van 9.30 tot 16.30 uur is iedereen welkom aan de Dr. Schaepmanstraat 4a in Lichtenvoorde. Aanmelden kan ook via www.nldoet.nl/klus/34210.

In 2019 bestaat de speeltuin zestig jaar en dat wil de vereniging gaan vieren met leden en buurtgenoten. Deze dag is daarom ook prima geschikt voor buurtgenoten om eens kennis te maken. Het bestuur is erg benieuwd naar ervaringen uit de buurt, maar zoekt ook ideeën om de speeltuin voor een bredere doelgroep toegankelijk te maken. Ook interessant is dat de rondwoning afgehuurd kan worden voor diverse activiteiten. Zowel overdag, als in de avond maar ook in het weekend. Kijk op de site voor meer informatie.


www.speeltuin-de-els.net