Mooie derde plek voor Famke. Foto: B. Bal.
Mooie derde plek voor Famke. Foto: B. Bal. Foto:

Brons voor Famke Adema

VRAGENDER - Afgelopen zaterdag was de tweede plaatsingswedstrijd van de vijfde divisie. Het werd een succesvolle dag met zelfs een bronzen medaille voor Famke Adema.

Sanne Weijers en Sanne de Waal lieten op de brug strakke oefeningen zien. Op de balk turnde Sanne de Waal netjes maar viel meerdere keren. Sanne Weijers had een top-oefening en werd op dit onderdeel dan ook tweede. Op de vloer lieten beide meisjes een mooie oefening met een overslag zien. Sanne de Waal werd veertiende en Sanne Weijers behaalde een vierde plaats.

Inez en Renee waren als tweede aan de beurt. Ze begonnen de wedstrijd op brug. Renee heeft heel netjes geturnd maar viel met ophurken. Inez heeft ook een nette oefening laten zien, zij werd op dit onderdeel vijfde. Inez heeft voor het eerst de radslag op balk geturnd en heeft een nette oefening laten zien maar viel met de radslag. Renee heeft ook een mooie oefening laten zien, helaas viel zij ook van balk. Op vloer hebben ze beide een strakke oefening geturnd, Inez werd hier vierde en Renee tweede. Inez is in totaal vijfde geworden en Renee zevende. Een knappe prestatie.

Brons voor Famke
Famke mocht de wedstrijddag afsluiten, ze begon haar wedstrijd op balk. Op dit onderdeel werd ze derde. Famke zat goed in haar wedstrijd, ze heeft op vloer een strakke oefening laten zien. Ze werd hier tweede. Hierna liet Famke twee mooie sprongen zien. Famke heeft tijdens het inturnen haar laatste kracht gespaard voor de wedstrijd. Dit heeft goed uitgepakt want haalde ze veel punten met de brug. Famke mocht een bronzen medaille mee naar huis mocht nemen. Een prima prestatie waar ze heel trots op mag zijn.

SV Nieuw Heeten DS1 – Pacelli DS1 20-26 (10-13)

ZIEUWENT - Na een weekend rust stond er weer een uitwedstrijd op het programma, ditmaal tegen SV Nieuw Heeten. Nieuw Heeten had uit zeventien wedstrijden tien punten behaald. Pacelli daarentegen had 29 punten uit zeventien wedstrijden en stond sinds de laatste speelronde op de eerste plaats.

Voor beide teams was het erg belangrijk om twee punten te behalen. Voor Nieuw Heeten om een afstand te nemen van de onderste plekken en voor Pacelli om de koppositie te behouden. De wedstrijd begon met een doelpunt voor Nieuw Heeten. Kort daarna kon Pacelli de 1-1 maken en de dames liepen gelijk uit naar een stand van 1-4. Over en weer werd er gescoord, maar Pacelli bleef de gehele eerste helft drie tot vier doelpunten voor staan. De ruststand was 10-13 in het voordeel van Pacelli.

In de rust werd besproken dat er met iets meer snelheid gespeeld moest worden en vooral in de dekking geconcentreerd blijven spelen. Ook de tweede helft bleef Pacelli constant scoren. Bij beide teams vielen er meerdere malen twee-minuten straffen, maar ook dit veranderde niet veel aan het verloop van de wedstrijd. Pacelli heeft de gehele wedstrijd met rust en vertrouwen gespeeld, een eindstand van 20-26 was dan ook meer dan terecht. Door het behalen van deze twee punten blijft Pacelli bovenaan de ranglijst staan.
Met nog maar vier wedstrijden te gaan komt het einde van de competitie toch echt in zicht.

Zaterdag 10 maart spelen de dames om 19:30 uur een thuiswedstrijd tegen Auto van Ewijk/LHC DS1.