IJspret bij discolicht. Foto: Jos Betting
IJspret bij discolicht. Foto: Jos Betting

Swingen op 't Lichtenvoordse ijs

LICHTENVOORDE - De ijsbaan in Lichtenvoorde opende afgelopen vrijdag zijn poorten. Honderden schoolkinderen kwamen hun eerste strepen trekken in het ijs. 's Avonds werden ze getrakteerd op een ijsdisco, compleet met dj en lichtshow.

Door Dinès Quist

Discobeats galmden over de ijsbaan vrijdagavond. Een stroom jeugdige bezoekers kwam af op het ijzige evenement. Met hun schaatsen onder de armen geklemd en de mutsen diep over hun oren getrokken kwamen kinderen en tieners genieten van een avondje ijskoude disco. De lichtshow maakte er op het ritme van de beats een sprookjesachtig gekleurd feest van. Pirouettes werden gedraaid en pootje over geoefend.
"Het was een enorm succes", vertelt de voorzitter van de ijsvereniging. "Ruim vierhonderd kinderen stonden er op het ijs tijdens het drukste moment van de avond. Rond half negen gingen veel jonge kinderen naar huis en bleven er nog zo'n 250 tieners over."
De ijzige wind die op donderdag voor gevoelstemperaturen van -14 graden zorgde, was op vrijdag een stuk minder agressief. Daardoor was het tot de laatste uurtjes goed vol te houden met een temperatuur van -3 graden. "Zolang ze maar blijven schaatsen, houden ze het wel warm", zegt de voorzitter. "Zodra ze stil gaan staan krijgen ze het koud." Met dank aan de opzwepende muziek was van stilstaan geen sprake en is het evenement om 22.00 uur tot een goed einde gekomen.