Dames 1 weet weer wat winnen is

Het eerste damesteam van Erix speelde zaterdagavond 3 maart alweer haar zevende competitiewedstrijd van de 2e helft van het seizoen. De dames vinden elkaar de laatste wedstrijden steeds beter en spelen elkaar mooi vrij, alleen het afwerken laat soms nog te wensen over. Maar deze avond stond de wedstrijd tegen Minerva op het programma, nummer 8 op de ranglijst, een tegenstander die te verslaan zou moeten zijn. Met een extra schutter tot haar beschikking ging het team, zoals ook afgesproken, voortvarend van start. Verdedigend stond het goed, de keepster deed uitstekend haar werk en ook aan de andere kant van het veld werden aanvallen mooi uitgespeeld en vloog de ene na de andere bal er in. Ruststand 14-11.

Toch hebben de dames het onnodig spannend gemaakt door, met name in de tweede helft, verdedigende miscommunicaties. Ook aanvallend werden schoten op doel vaker gemist, of er werd te slordig afgespeeld waardoor Minerva de kans kreeg om de aanval vroegtijdig af te breken. Doe er nog twee keer twee-minuten tijdstraf bij en de 7 doelpunten voorsprong liep terug naar nog maar eentje. Desondanks hebben de dames nooit het vertrouwen in de winst verloren en werd de wedstrijd verdiend gewonnen met 25-22. Topper van de week: Liz Roerink.