Biljarttoernooi Zieuwent-Mariënvelde

ZIEUWENT / MARIËNVELDE - Voor de 35ste keer wordt het libre - biljarttoernooi van Zieuwent/Mariënvelde georganiseerd, met als speellocaties clubhuis 't Kevelder te Zieuwent, café Heutinck en café Wieggers te Mariënvelde. In het afgelopen jaar werd er door 85 biljarters deelgenomen aan dit toernooi. Waren er in de beginjaren van dit toernooi hoofdzakelijk deelnemers uit de gemeente Oost Gelre, tegenwoordig melden ook deelnemers van ver buiten de gemeente zich hiervoor aan en krijgt het toernooi een echt regionaal karakter. Ondanks dat de deelnemers de sfeer als sportief en ontspannen ervaren, ontbreekt het wedstrijdelement zeker niet.

Het toernooi is verdeeld over twee voorrondes en de poules zijn ingedeeld in twee sterktes: 15 tot 50 caramboles en een poule van 50 caramboles en meer. Na de twee voorrondes gaan de 32 best geklasseerde deelnemers door naar de finalerondes. In de voorrondes wordt gespeeld met het 10 punten systeem, de finaleronden kennen het spannende knock-out systeem. Voor het bepalen van de te maken caramboles wordt met een moyenne tabel gewerkt als voorheen. De voorrondes zijn van 23 april tot en met 25 mei. Op maandag 28 mei vindt de loting voor de finalerondes plaats die duren tot en met 7 juni. De spannende finale is op vrijdag 8 juni. Alle avonden starten om 19.30 uur.

Voor de vier best presterende teams zijn er geldprijzen te winnen. Ook zijn er twee extra geldprijzen beschikbaar gesteld als stimulans voor de biljartsport. De hoofdprijs bedraagt 150,00 euro. Inschrijven voor dit toernooi kan tot 24 maart behalve bij bovengenoemde café's bij De Driehoek en Hogenkamp te Lichtenvoorde en De Barbier in Lievelde. Of opgeven bij W. Eekelder: 0544-35 23 85 / 06 23 067 335 / w.eekelder@upcmail.nl.


Pacelli blijft bovenaan ranglijst

ZIEUWENT - Afgelopen zaterdag stond er een thuiswedstrijd op het programma, ditmaal tegen LHC. Zouden de dames van Pacelli de punten thuis houden of zouden ze meegaan naar Lemerlerveld?

Voor beide teams was het erg belangrijk om twee punten te behalen. Voor LHC om van die onderste plek weg te komen en voor Pacelli om de nummer een positie te behouden. Ook betekende winst voor Pacelli dat zij hierdoor twee jaar lang ongeslagen zijn in eigen huis. De dames van Pacelli begonnen de wedstrijd goed. Ze lieten zien hoe ze echt kunnen handballen. De concentratie, snelheid en samenwerking zorgden voor mooie acties. Zo kwam Pacelli in de rust op een 15-6 voorsprong. In de rust werd er over gesproken om met de keeper uit het doel en zeven spelers te gaan spelen. Dit volgde in de 2e helft.

Na de rust lieten de dames nog steeds mooie acties zien. Deze werden afgewisseld met onnodig balverlies en gemiste vrije doelkansen. Deze wedstrijd vol mooie acties kwam tot zijn einde met een welverdiende stand van 26-17. Door het behalen van deze twee punten blijft Pacelli bovenaan de ranglijst staan. Met nog maar drie wedstrijden te gaan komt het einde van de competitie toch echt in zicht. Zaterdag 17 maart spelen de dames om 19:00 uur een uitwedstrijd tegen Havas.


Opnieuw remise Litac

LICHTENVOORDE - Litac 1 – Slagvaardig Rheden 1 5-5. Werd er tevoren gehoopt op een kleine overwinning, ook met dit gelijkspel valt te leven.

Het begin was veelbelovend: na het dubbelspel stond er een 3-1 voorsprong op het scorebord. Zowel Aaron Albeck als Sander Spijkers wisten hun eerste enkelspel te winnen en ook het dubbel trokken ze naar zich toe. Jarno de Kruijff moest duidelijk zijn meerdere erkennen in Rik de Boer, de nagenoeg ongeslagen kopman van de Rhedenaren. Daarna was het een strijd met wisselende kansen. Rik de Boer bleek ook voor de anderen te sterk, maar Sander en Aaron pakten elk nog een tweede puntje mee. Jammer was dat Jarno er ook tegen de zwakste man aan Slagvaardigzijde niet in slaagde een punt te scoren.

Mede daardoor bleef Litac rode-lantaarn-drager al zijn de verschillen minimaal. De Lichtenvoordenaren hebben 16 punten, terwijl zowel Hercules als Zwolle 17 punten hebben. Het kan dus zomaar veranderen. Dat zou aanstaande zaterdag al kunnen gebeuren. Dan gaat het Litac-trio op bezoek bij tafeltennis Zwolle.


Boogsportcompetitie bij St. Switbertus

LICHTENVOORDE - Na de eerste oefenavond is inmiddels ook de eerste ronde van de Open Team Competitie 2018 van handboogsportvereniging St. Switbertus verschoten met de nieuwe bogen. De tussenstand van de competitie na de tweede avond, is grotendeels bekend. Omdat nog niet alle ploegen (volledig) hebben geschoten, zijn de standen gesorteerd op gemiddelde en niet op totaal. De tweede ronde kan dus nog verrassingen voor verrassingen zorgen. De stand van de eerste tien teams: 1. De Verkenners 2 - heren 132,50; 2. De Eumkes - heren 132,25; 3. Duckracers 1.0 - heren 131,00; 4. De Verkenners 1 - heren 128,50; 5. We are Back - heren 127,80; 6. Tapperij van Ooyen 13 - heren 127,00; 7. Red Plain Arrows - heren 125,00; 8. De dorstige strijders - heren 124,75; 9. Vreewin - heren / dames 124,50; 10. De Afdwalers - heren 124,25. Dinsdagavond 13 en dinsdagavond 20 maart worden de volgende rondes verschoten in clubgebouw De Swite. Graag een keer kijken of alle tussenstanden (ook individueel) inzien? Op www.st-switbertus.nl zijn alle uitslagen te vinden.