SC Bemmel 1 - RKZV spanning terug in top 1ste klas EC 1

ZIEUWENT - Door het verlies van Longa '30 op de voorafgaande zaterdagavond tegen Winterswijk en de winst van RKZVC zondag, staat Longa '30 nog maar één punt voor op RKZVC. Rohda Raalte kan daar ook nog bij komen als ze hun drie achterstallige wedstrijden winnen.

Dat RKZVC won van Bemmel, was gedurende lange tijd in de wedstrijd onzeker. Beide ploegen speelden op balbezit waarbij ook veel achteruit werd gespeeld. Combinaties voor een vloeiende aanval waren aan beide kanten zeldzaam. In de eerste twintig minuten waren er twee onnauwkeurige schotpogingen van Sjors Storkhorst, een schot van Bemmel dat keeper Huib Jonkman redelijk gemakkelijk kon pakken en een kopbal van Toby Bokkers die een meter langs de kruising ging. De wedstrijd hobbelde in een gezapig tempo verder tot in de 35ste minuut Mart Schutten op links aardig doorspeelde naar Jouke Knippenborg. Jouke bereikte Joey Belterman die net buiten het zestienmetergebied op links verwoestend hard in de rechter bovenhoek 0-1 binnen schoot. Een goal uit het niets. Vijf minuten voor rust kreeg een Bemmelse spits na een mooie aanval over rechts een goede kans maar hij raakte de bal maar half waardoor Huib Jonkman de bal gemakkelijk op kon pakken. In de laatste minuut voor rust schoot Bemmel van rechts vanuit een schuine hoek nog voorlangs.

Hoewel na rust het spelpeil niet veel steeg, waren er aan beide kanten wel meer aardige aanvallen en doelpogingen. De eerste was een minuut na rust een schot van Mart Schutten. Daarna een mooie aanname van Waldo Rhebergen wat net niet tot een echte kans leidde. Elf minuten na rust slalomde Sjors Storkhorst aan de linkerkant over de achterlijn waarna hij tegen de buitenkant van de paal schoot. In de 68ste minuut kwam Bemmel, dat in het algemeen zeer behoedzaam de aanval opbouwde, onverwacht op gelijke hoogte. Spits Rob Vonk werd op de kop van de zestienmetercirkel met een lage pass bereikt waar hij zich in de aanname meteen vrij draaide en met een zuiver schot in de rechter benedenhoek de 1-1 aantekende. In de laatste tien minuten had Sjors Storkhorst, die over een groot deel van de wedstrijd bijna onzichtbaar was, twee goede momenten die RKZVC toch de drie punten opleverden. In de 83ste minuut slalomde hij van rechts de zestienmeter binnen, waarbij de 2de verdediger die hij passeerde hem onderuit haalde. Hij schoot zelf de penalty hard door het midden binnen voor de 1-2. Voordat uiteindelijk de beslissende treffer viel, was er na een corner eerst nog een enorme scrimmage één meter voor het Zieuwentse doel waarbij vijf of zes spelers inschoten en blokten. Het was uiteindelijk Huib Jonkman die de bal pakte en voor opluchting zorgde. In de 93ste bracht Jens Schutten met een beheerste kopbal - na een voorzet op maat van Sjors Storkhorst - de 1-3 eindstand op het bord. Het was voor RKZVC een moeizame wedstrijd, maar uiteindelijk telt het resultaat. Het totale resultaat van het weekend is dus dat RKZVC nu nog maar één punt achter Longa '30 staat en de spanning in de top terug is.

De volgende competitiewedstrijd is zondag 18 maart thuis tegen Rigtersbleek om 14.00 uur. Zie www.rkzvc.nl voor uitslagen en programma van alle andere teams.

Wedstrijdverslag Erix – KSH 2-2 (0-0)

HARREVELD - Zondag was het zover, de Harreveldse boys mochten weer een keer de weide in. Een echte weide van gras, dat hadden ze lang niet gezien. Even was er toch twijfel of de wedstrijd wel door zou gaan. Het was namelijk fantastisch voetbalweer, een heerlijk temperatuurtje en een lekker zonnetje aan de lichtblauwe hemel. Dit was twee weken geleden voor Eibergen reden om de wedstrijd af te gelasten, dus waarom zou het bij Erix wel door gaan?

Enfin, de Harreveldse enclave arriveerde in Lievelde en geestelijk leider Davey Wopereis wees de jongens erop dat ze nu maar alvast een goede blik moesten werpen op de voorbijkomende trein, zodat dit tijdens de wedstrijd niet voor teveel afleiding zou zorgen. Wegens afwezigheid van spiritueel leider Marco welke door een nog onbekende ziekte geveld was, wierp Roy zich op om de Harreveldse mannen te coachen. Om het debuut van deze interimmanager tijdens deze derby te aanschouwen, was het publiek in grote getale op komen dagen. Wellicht dat de zon ook een goede reden was voor het Lieveldse publiek om weer eens buiten te komen, het schijnen van deze vuurbal is natuurlijk een unicum in het anders vaak zo grauwe Lievelde. Het zou goed kunnen dat de spelers van Lievelde ook nogal gefrustreerd zijn over dit anders zo grauwe dorp, het eeuwige gemekker jegens de scheidsrechter tijdens de wedstrijd leek een uiting van deze frustratie. "Niet voor niets heet de carnavalsvereniging hier de Nölepeters.", was een terechte opmerking van de messcherpe Maikel Sasse, zelf trotse prins van het Zandbieterswalhalla in Harreveld.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor Erix, op één grote kans na, leidde dit niet tot heel veel commotie in het strafschopgebied van KSH. KSH pakte na dit kwartier de draad op en werd enkele keren onder anderen gevaarlijk via Job, die zich weer eens opwierp tot heerser van de rechterflank. Toch leek de 0-0 een terechte ruststand.

Na de rust lagen de boys van Harreveld ontzettend te slapen waardoor snel de 1-0 viel, gelukkig kon Job, Messi van de lage landen, Wopereis na een fantastische actie Ad bereiken die de afgemeten voorzet tot doelpunt kon promoveren. Na deze 1-1 bleef Erix gevaarlijk wat zelfs leidde tot de 2-1 door wederom een te lang uitgestelde winterslaap van de Harreveldse mannen. Gelukkig kon Ad Wolters met zijn tweede doelpunt een onterechte nederlaag van KSH voorkomen. In de kluts kon Ad zijn waarde bewijzen, waarmee hij nadrukkelijk op de deur klopt om hem toch maar eens wat vaker bij het eerste elftal te halen.

Dat de Harreveldse mannen morele winnaar waren na de late gelijkmaker stond wel vast. Maar om daar nou een punt van te maken?

KSV verliest in eigen huis van FC Eibergen

VRAGENDER - Deze week trad de ploeg van trainer Wim te Nijenhuis aan tegen FC Eibergen. Voorafgaand was er een minuut stilte in verband met een oud-voorzitter van FC Eibergen. De eerste helft was veelal rommelig, beide ploegen hadden moeite om de bal lang in de ploeg te houden. Al kwam dit ook door de harde wind. Na ongeveer een half uur moest KSV-doelman Pascal Wolterink handelend optreden bij een schot in de korte hoek. Ook belandde een schot van de gasten op de lat. KSV creëerde geen kansen en hanteerde veelal de lange bal. Met de brilstand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Na rust werd het spel aan beide kanten beter en creëerden beide teams ook enkele kansen. Na ongeveer 70 minuten kwam Eibergen op voorsprong. Een onterecht gegeven vrije trap werd vanaf randje zestien laag ingeschoten. Daarna zette KSV aan om de gelijkmaker te maken en die kwam er al snel. Een hoekschop vanaf rechts van Robert Stevens werd knap ingekopt door Teun Lageschaar. Maar lang kon KSV niet genieten van de gelijkmaker. Want direct na de aftrap gingen de gasten richting het KSV-doel. De aanvaller van Eibergen schoot op goal; Jorrit Spexgoor blokte de bal maar deze verdween met een boog in het doel, 1-2. KSV gaf zich niet zomaar gewonnen en zette nogmaals aan maar er kwam geen doelpunt. Aan de andere kant haalde Jorrit Spexgoor een aanvaller onderuit in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de stip. De nemer van de penalty raakte de bal vervolgens helemaal verkeerd en deze belandde een paar meter naast het doel. Kort daarna kreeg Eibergen een vrije trap net buiten de zestien. De speler schoot de vrije trap in een keer in het doel maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af omdat een indirecte vrije trap was.

In een slotoffensief zocht KSV nogmaals de aanval en via een voorzet vanaf de rechterkant kopte invaller Tom Ribbers op de paal. Net voor tijd gooide Eibergen de wedstrijd in het slot. Een aanvaller kwam oog in oog te staan met Pascal Wolterink maar faalde niet. Pascal raakte de bal nog wel maar deze belande toch in het doel. Na ruim 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde en is de eindstand 1-3.

KSV verliest dus opnieuw en het gat met de subtop wordt steeds maar groter. Volgende week speelt KSV een lastige uitwedstrijd tegen trotse koploper Reünie in Borculo. Wellicht kan de ploeg voor een verassing zorgen.