De opening van BMV Mariënvelde in 2016. Foto: Theo Huijskes
De opening van BMV Mariënvelde in 2016. Foto: Theo Huijskes Foto:

Extra bijdrage voor BMV Mariënvelde van ruim 25 duizend euro

Tegenvaller uit verleden bleef de BMV achtervolgen

MARIËNVELDE - Om de laatste inrichtingskosten te kunnen financieren, heeft het college van b&w besloten om aan Brede Maatschappelijke Voorziening Mariënvelde een extra financiële bijdrage te verstrekken van ruim 25.000 euro. Dit als gevolg van de aanvraag voor de LEADER-subsidie die de BMV bij de provincie heeft ingediend. Laatstgenoemde bijdrage wordt alleen toegekend wanneer de gemeente ook bereid is om in de vorm van cofinanciering een financiële bijdrage te leveren.

Door Theo Huijskes

Met het totale subsidiebedrag is het voor BMV Mariënvelde mogelijk om de inrichting van het multifunctionele gebouw af te ronden en met onder andere de realisatie van een lift en een hellingbaan, een keukeninrichting en de noodzakelijke stoelen. Wethouder Jos Hoenderboom geeft aan dat dit laatste zetje nodig is om te kunnen spreken van een volwaardige multifunctionele voorziening. "Als college hebben wij altijd gesteld dat men het moest doen met de 1,2 miljoen euro. Dat hebben wij lang kunnen volhouden, maar het moment is gekomen dat wij er toch overheen moeten gaan. Dit laatste heeft ook te maken met het gegeven dat de BMV in het verleden een behoorlijk financieel tekort heeft opgelopen. Een tegenvaller waardoor men de gehele bestaansperiode is achtervolgd."

Hoenderboom wenst de beslissing om alsnog een bedrag toe te kennen verder te onderbouwen met het feit dat de exploitatiecijfers van de voorziening gedurende het inmiddels anderhalfjarige bestaan er goed en veelbelovend uitzien. "Reden temeer om medewerking te verlenen." Het exacte bedrag, te weten 25.294 euro, zal gefinancierd kunnen worden uit de vrij besteedbare reserve van de gemeente. Uit deze reservepost wordt jaarlijks een bedrag van 60 duizend euro beschikbaar gesteld voor projecten in het kader van LEADER.

De opening van BMV Mariënvelde in 2016. Foto: Theo Huijskes