LZV Kuypers H&W beslist de wedstrijd in slotseconden op spectaculaire wijze

De uitwedstrijd tegen FC Brasil'77 stond op het programma. Voor de tegenstander de wedstrijd van het jaar en door velen bestempeld als 'Derby van het Achterhoek' was voor de vele toeschouwers een genot voor het oog. Het was LZV die de wedstrijd in slotseconden op spectaculaire wijze besliste uit een corner en de 3 punten meenam naar Lichtenvoorde.

In de eerste 10 minuten waren de kansen voor Brasil. Coach Serkan Kav zag dat de teamafspraken niet werden nagekomen. De linies speelden te ver uit elkaar en de 2e ballen waren ook voor Brasil. Gijs Sanders anticipeerde op een lange bal door eerst de tegenstander naar de grond te duwen en dan pas de bal te verwerken. Een penalty was het gevolg. Hij stond zijn mannetje en stopte de penalty. Na een time-out werden de puntjes op de i gezet. LZV begon compact vanaf de middencirkel druk naar voren te zetten. Dit resulteerde in kansen over en weer. Einde van de 1e helft was er nog een 10 meter trap voor Brasil. De 1e werd gestopt door Gijs, maar niet reglementair vond de scheidsrechter en Brasil mocht opnieuw de 10 meter trap nemen. Gijs Sanders keepte sterk en hield deze ook knap tegen, waardoor er werd gerust met een 0-0 stand.

In de 2e helft stond LZV tactisch goed en creëerde genoeg kansen, maar door een moment van onoplettendheid door Fouad kon Brasil de 1-0 op het scorebord zetten. LZV heeft genoeg ervaring en individuele klasse om de wedstrijd naar de hand te zetten. Met aanvallen over verschillende schijven en schoten van Yasin Erdal, Adem Kocak en Cuneyt Avsar zorgde LZV voor gevaar. Het was toch de laatst genoemde die een actie vanaf rechts diagonaal via de knie van de tegenstander erin schoot, 1-1. Daarna was het afwachten wanneer de 2e zou vallen in het voordeel van LZV. Aanvoerder Yordi Orriëns stond oog in oog met de keeper toen hij van achteren hard onderuit werd gehaald binnen de 6 meter lijn. Scheidsrechter besliste tot ieders verbazing voor een corner i.p.v. een penalty. Yordi Orrïens nam op een sportieve manier wraak door de assist te geven vanuit de corner op Cuneyt Avsar, die de 1-2 in de laatste minuut op het score bord zette. Het was een zoete overwinning.

Volgende week speelt LZV thuis tegen Fermonia Boys om 20:45 uur in de Hamalandhal.