ZPC Livo lijstaanvoerder in competitie

LICHTENVOORDE - Tijdens deel vier van de Nationale Zwemcompetitie, 2de klasse Regio Oost, die zondag in zwembad "De IJsselslag" in Zutphen werd gehouden, heeft de zwemploeg van ZPC LIVO opnieuw laten zien de sterkste te zijn. In de tussenstand na vier van de vijf wedstrijden gaat de ploeg uit Oost Gelre met ruime afstand op de nummer twee, TZC Vahalis uit Tiel en de nummer drie SG Bommelerwaarde uit Zaltbommel en Kerkdriel, aan kop. Bijna niets lijkt de Lichtenvoordse zwemploeg meer van het kampioenschap te kunnen afhouden.

Het is belangrijk om goed door te blijven trainen en het hoofd koel te houden, aldus de coaches Ron Holweg en Theo Ratering. Er werden meerdere persoonlijke records, een enkele limiet voor de Gelderse kampioenschappen en vele ereplaatsen gezwommen. Met name de estafetteploegen lieten van zich spreken en verdienen een vermelding. Eerste en derde plaatsen waren er voor de dames op de vier keer 100 meter wisselslag, bestaande uit Aline Meuleman, Indy te Molder, Isha Brouwer en Ceress Visser-Fiering en Eline Vonhof, Naomi Oolthuis, Tara Visser en Amber Knufing. Een tweede plek was er voor de jongens op de vier keer 50 meter vrije slag, bestaande uit Ruud Schutten, Tristan Knufing, Tijmen Lensink en Niels Bouwmeester. Een derde plaats was er voor de meisjes op de vier keer 50 meter wisselslag, bestaande uit Lynn Rötter, Mijntje Wopereis, Senna te Molder en Aline Meuleman.

In alfabetische volgorde hadden de volgende personen een bijdrage aan het succes: Jesse Beerten, Tjalle Berentsen, Chris Bluemink, Mart Bluiminck, Niels Bouwmeester, Teun te Brake, Isha Brouwer, Amber Knufing, Tristan Knufing, Tijmen Lensink, Quinty Lukkassen, Sam Maes, Aline Meuleman, Indy te Molder,Senna te Molder, Naomi Oolthuis, Lynn Rötter, Maud Schutten, Ruud Schutten, Bram Tombergen, Tara Visser, Ceress Visser-Fiering, Eline Vonhof, Mick Wiegerinck, Karyn Wopereis en Mijntje Wopereis.

Het laatste deel van deze competitie is op zondag 22 april om 14.30 uur in zwembad "Meekenesch" te Lichtenvoorde. Hierin hoopt de zwemploeg van ZPC LIVO het kampioenschap definitief te gaan binnenhalen.


In actie voor Iris tegen ziekte van Lyme

REGIO - Iris Reuterink 28 uit Gaanderen lijdt aan de chronische ziekte van Lyme. Om geld in te zamelen voor haar behandeling is er nu een actie voor haar opgezet. In samenwerking met een bakker worden paasbroden verkocht en en een kwart van de opbrengst gaat naar haar behandeling.

Er zijn twee soorten paasbroden te koop; een brood van circa 500 gram voor 5,95 euro en een luxer brood van circa 1000 gram voor 12,95 euro. De bestellingen kunnen worden geplaatst tot en met 25 maart via irisreuterink@hotmail.com, onder vermelding van het aantal en de soort broden, de ophaallocatie en de naam van de besteller. De broden kunnen worden afgehaald in een vestiging naar keuze (Ulft, Dinxperlo, Lichtenvoorde, Aalten, Varsseveld en Gaanderen) op vrijdag 30 of zaterdag 31 maart.

De actie is te volgen via facebook: 'Help me mee mijn leven terug te krijgen'.


Happen en trappen met kerkgemeenschappen rond Halle

VARSSEVELD - De protestantse gemeenten van Halle en Varsseveld, organiseren samen met de katholieke parochie van Mariënvelde een hap- en trap fietstocht. Deze wordt gehouden op maandag 2 april, tweede paasdag.

Happen en Trappen in Halle, Varsseveld en Mariënvelde. De tocht gaat van ontmoetingspunt naar ontmoetingspunt. Op deze punten drinken en eten de deelnemers wat.
De tocht begint in Halle en gaat via Varsseveld naar Mariënvelde, om vervolgens weer te eindigen in Halle. Rond 10.00 uur komen de deelnemers samen in de Grote Kerk van Halle en zij zullen daar om ongeveer 14.30 uur weer terug zijn.
Bij slecht weer is de samenkomst eveneens om 10.00 uur in Halle maar vervalt de fietstocht en dan worden de activiteiten voortgezet in de Korenaar.
Aanmelden kan bij Jannie Klein Lebbink, via tel. 0314-631779 of scriba@kerkhalle. In geval van twijfel of het fietsen doorgaat, kan men 's morgens ook met haar contact opnemen, of met de Grote Kerk van Halle op tel. 0314-631120. Het hap-gedeelte' gaat in elk geval door. De deelname is gratis, er bestaat de mogelijkheid voor een vrije gift.

Mensen die het fietsen niet zien zitten, maar toch willen deelnemen aan de ontmoetingen en het happen, kunnen in het volgende tijdschema de verwachte aankomsttijden bij de ontmoetingspunten vinden: 10.00 uur, inloop Grote Kerk Halle; 11.30 uur, Laurentiuskerk Varsseveld; 13.30 uur, BMV Mariënvelde (Brede Maatschappelijk Voorziening); 14.30 uur, terug in Halle.