Mega Piraten Festijn introduceert nieuw feestconcept

ZELHEM – Het Mega Piraten Festijn keert op zaterdag 26 mei terug naar Zelhem. Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Jannes tot Lee Towers, van Wolter Kroes tot de Gebroeders Ko, van George Baker tot Koos Alberts. De organisatie van het Mega Piraten Festijn introduceert in Zelhem bovendien een nieuw feestconcept: de Boer on Toer. Een extra tent met een programma in het teken van 'happy høken' en boerenrock en een afsluitend optreden van Mooi Wark.

"Happy høken is het nieuwe concept van het DJ-duo Beatcrooks", vertelt Mega Piraten Festijn-organisator Eddie Mensink. "Die mixen bekende boerenrockhits van bands als Normaal, Bökkers en Mooi Wark met stampende dance. Daarnaast hebben we een optreden van de Boetners, een show van Poar Neem'n en we sluiten af met een optreden van Mooi Wark. Helemaal live! De extra tent kan plaats bieden aan zo'n tweeduizend mensen. Wim Salabim van Poar Neem'n verzorgt de verdere presentatie." Het is een voortzetting van de koers die vorig seizoen werd ingezet. "Toen hadden we al een buitenpodium voor Poar Neem'n", vertelt Eddie. "Voor de Boer on Toer plaatsen we een tent. Dat is inderdaad een flinke investering, maar de Boer on Toer is een geweldige aanvulling op ons programma. Je zult het dit jaar sowieso ook tegenkomen op één ander Mega Piraten Festijn. Volgend jaar gaan we er mogelijk ook onafhankelijk van het Mega Piraten Festijn mee de boer op."

Programma
De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. De Mega Piraten Festijnen zijn vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Dit jaar doen de volgende artiesten mee: Jannes, Wolter Kroes, Django Wagner, Gebroeders Ko, Koos Alberts, Stef Ekkel, René Karst, George Baker, Helemaal Hollands, Vinzzent, Ancora, Belinda Kinnaer, Lee Towers, Otto Lagerfett, Wesley Klein, De Alpenzusjes, René Schuurmans, Lesley Williams, Snollebollekes, Jan Keizer & Anny Schilder, Corry Konings, Willem Barth, Lange Frans, John West, Harten 10 en Jeffrey Heesen. Presentatie: Willie Oosterhuis.
        
Voorverkoop
Kaarten (à 26 euro, inclusief servicekosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Café de Groes, Sigarenmagazijn Roenhorst en Radio Ideaal in Zelhem; de Bruna in Vorden; Café 't Hemeltje in Ulft; Cigo Gemakshop Leuven in Zevenaar; Koenders 't Ware Huis in Gaanderen, 't Keyzertje Bloemen en Meer in Varsseveld, bij alle vestigingen van Primera en via de website.

Het terrein aan de Slangenburgweg is geopend vanaf 18.30 uur. RADIONL verzorgt het voorprogramma in de grote tent. Het officiële programma begint rond 20.00 uur en duurt tot 01.00 uur.


www.megapiratenfestijn.nl


Extra geld met Oranje Fonds

LICHTENVOORDE - Van 22 mei tot en met 26 mei kunnen lokale verenigingen en stichtingen met de Oranje Fonds Collecte geld ophalen. 50% van de opbrengst mogen ze zelf besteden aan eigen sociale, lokale doelen. De andere 50% besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in de provincie waar het geld opgehaald is.

RegioBank is partner van het Oranje Fonds en roept verenigingen en stichtingen uit Oost Gelre op om deel te nemen aan de collecte. "De collecte zorgt voor extra geld in de clubkas of voor sociale initiatieven in onze gemeente. Hoe fijn is dat!", zegt Judith Boschker, Zelfstandig Adviseur van RegioBank in Lichtenvoorde. Het Oranje Fonds ondersteunt al 15 jaar sociale initiatieven in Nederland. Zij zetten zich met activiteiten als de Oranje Fonds Collecte, Burendag en NL Doet in voor een sociaal en betrokken Nederland. RegioBank biedt haar producten en diensten aan via lokale Zelfstandig Adviseurs die gevestigd zijn in dorpen en kleine steden en ondersteunen de collecte met promotie en een veilige, prettige en kosteloze afdracht van het collectegeld.

Inschrijven voor de collecte kan tot 1 april op www.oranjefonds.nl/collecte.


Kroegenspel Tapperij Van Ooijen

LICHTENVOORDE - Al geruime tijd was het stil rondom het kroegenspel bij Tapperij van Ooijen, maar sinds januari niet meer. Dit jaar zijn er vier teams die strijden om de eerste plaats in deze barcompetitie. Zondag 8 april van 16.00 uur tot 22.30 uur is het de beurt aan de 'Sweet and Crazy Ladies on Tour'. Zij bouwen Tapperij van Ooijen om in een heus Aprés ski festijn, die de naam "Crazy Aprés Ski Party" krijgt.

De 'Crazy Ladies' zijn een hechte vriendinnengroep die altijd in is voor een feestje. Dus haal de dirndl en lederhose maar vast uit de kast! Het bier zal rijkelijk vloeien, er is volop eten uit de Oostenrijkse keuken verkrijgbaar en de 'Crazy Ladies' zorgen voor een fantastische sfeer. De avond wordt muzikaal ondersteund door DJ Marcoss. Deze zondag is het ook koopzondag in Lichtenvoorde dus kom sfeer proeven in het Aprés ski Café. De entree is gratis.

Facebook: Sweet and Crazy Ladies On Tour