Koken met kinderen is een feestje voor Tom Klein Hemmink. Foto: Henri Walterbos
Koken met kinderen is een feestje voor Tom Klein Hemmink. Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

Torenkamer pronkstuk van De Koppelpaarden

Vervolg van de voorpagina

Torenkamer
Pronkstuk van het hotel is natuurlijk de torenkamer. "Gezeten op met fluweel beklede stoelen met een wijntje in de hand heb je een prachtig uitzicht over het Lichtenvoordse centrum. Vooral 's avonds een perfect plekje voor intieme gesprekken of een romantische onderonsje", aldus Berry Nales. Daarnaast is er ook een kamer gerealiseerd die geschikt is voor mensen met een lichamelijke beperking. Binnenkort wordt ook het terras aangepakt. Hoe dit eruit gaat zien, is nog even een verrassing maar de boom die voor het hotel staat, speelt hierin een grote rol.

De totale sfeer van De Koppelpaarden is een mix van rijke, historische beleving gecombineerd met een modern-klassieke inrichting en nostalgische accenten. Hoe dat er in de praktijk uitziet? Dat mag u vanaf Witte Donderdag zelf komen bekijken.


www.dekoppelpaarden.com


'Koken is Cool' leert
kinderen echt koken

LICHTENVOORDE - Er is meer lekker eten dan patat, pizza en McDonalds alleen. Er bestaat ook zoiets als gezond eten & lekker eten. Gezond hoeft helemaal geen straf zijn. Het kan ook een plezierige aangelegenheid zijn. "Hoogtijd dat we kinderen leren wat lekker, gevarieerd en gezond eten is", zegt Talie Wijlens van Mazzel. Vanaf woensdag 4 april start Mazzel daarom met de eerste professionele kinder-kookcursus. Onder de titel 'Koken is Cool' gaan 14 kids onder leiding van chef-kok Tom klein Hemmink aan de slag om de kneepjes van het vak te leren. Naast diverse kooktechnieken leren kinderen een verscheidenheid aan kruiden en ingrediënten kennen. En daarmee de waarde van eerlijk en gezond eten.

Door Henri Wallerbosch

"Koken hoeft echt niet moeilijk te zijn," vindt Wijlens. "De kinderen leren makkelijke, simpele en toch super lekkere gerechten bereiden, zonder dure chique ingrediënten en ingewikkelde kooktechnieken. Ook is het natuurlijk erg gezellig om samen te eten en na te praten over de les." Maar er is nog meer! Tijdens de laatste les koken de deelnemers een 3 gangen diner voor de ouders/verzorgers. Op deze manier kunnen ouders direct ervaren wat hun kinderen zoal geleerd hebben op deze cursus. Kosten voor deze cursus zijn 150 euro per kind voor 10 lessen. De cursus is op woensdagmiddag tussen 15.30 uur en 18.15 uur bij Het Bariet, Doctor Ariënsstraat 3a. Een unieke samenwerking tussen Mazzel, Het Bariet en chef-kok Tom klein Hemmink. www.kokeniscool.nl