Afbeelding
Foto:

Even voorstellen: Longa'59 Dames 1

Longa'59 Dames 1 heeft dit seizoen versterking gekregen van twee oudgedienden Manouk te Hennepe en Marleen de Graaf en de Poolse Maria Krol. Helaas hebben zowel Manouk als Maria te kampen gehad met blessures, waardoor het team niet altijd optimaal heeft kunnen genieten van hun enthousiasme en aanwezigheid. Marleen proefde vorig seizoen al een paar wedstrijden en bleek een zeer stabiele en gezellige aanwinst voor het team.

Naast de nieuwe gezichten zijn er natuurlijk ook de oude rotten:
- Marloes Harbers (spelverdeelster), die een paar wedstrijden last van de knie had, maar nu weer ouderwets de ballen zo klaarlegt voor de aanvalsters dat er gescoord kan worden.
- Carry Holweg (diagonaal), die helaas ook meerdere blessures heeft gehad, maar toch optimistisch blijft en bij thuiswedstrijden haar stabiele pass en slimme aanvallen laat zien.
- Mirjam Greuter (buitenaanvalster), die ook alleen de thuiswedstrijden meespeelt, maar geen wedstrijdritme nodig heeft om uit te blinken.
- Monique Hoenderboom (aanvoerster) die op het midden ballen verdedigt waarvan de tegenstander al dacht gescoord te hebben, om vervolgens aan het net de ene na de andere bal te scoren.
- Janine Kroezen (kan eigenlijk op elke positie), die een paar wedstrijden als libero/stofzuiger prima uit de voeten kwam, maar toch aanvallend nog te sterk is om daar geen gebruik van te maken.
- Marian Hagen (buitenaanvalster), die heerlijke ballen van de grond haalt en aan het net laat zien te beschikken over een volleybalintelligentie waar je u tegen zegt.
- Judith Spekschoor (buitenaanvalster) die zo snoeihard een bal kan aanvallen en daar al zeker van is dat ze gaat scoren, dat ze soms al juicht voor het raken van de bal.
- Ilse Klein Gebbink (midaanvalster), waar iedere tegenstander bang voor is omdat ze blokkerend, aanvallend en verdedigend eigenlijk te goed is voor de promotieklasse.
- Aukje Liesting (midaanvalster), die het spelletje zo leuk blijft vinden, dat ze hoopt het nog jaren te mogen doen.

Het team heeft dit jaar goed getraind onder leiding van Nicae Baks. Hoewel ze de dochter kan zijn van sommigen, staat ze als trainster haar mannetje. Ze laat de speelsters zweten vanaf minuut één, zorgt ervoor dat zij krachtoefeningen doen en in vorm blijven door veel verschillende baloefeningen uit te voeren. Iedere training is tot in de puntjes voorbereid.