ZSOM in de Molenberg

LICHTENVOORDE - Het tv-programma van de ZSOM wordt iedere week op vrijdag vanaf 15.00 uur uitgezonden in Careaz Antoniushove. Vrijdag 30 maart ziet het programma er als volgt uit.

ZSOM Regiojournaal
Nieuws en actualiteiten uit de regio.

Passion Lichtenvoorde
Op 11 april 2017 werd in Lichtenvoorde de Passion opgevoerd. Men startte op het marktplein in Lichtenvoorde. Vandaar uit werd een groot kruis naar het plein van Marianum gedragen, waar het kruis in een standaard werd geplaatst. In de aula werd vervolgens de uitvoering van Passion Lichtenvoorde vervolgd. Passion Lichtenvoorde komt sinds 2 jaar tot stand met medewerking van Marianum en de Lichtenvoordse kerken. Nieke Hoitink van Omroep Gelderland vulde de rol in van vertelster. De ZSOM was vorig jaar voor het eerst aanwezig bij dit bijzonder evenement. Ook in 2018 zal de omroep opnames maken van de Passion 2018. Kijk nu naar het derde en laatste deel van Passion Lichtenvoorde editie 2017.

ZSOM Regiojournaal
Nog meer nieuws en actualiteiten

Brouwersnös
Het hoogste punt van het geraamte van de brouwzaal is gevierd, nu gaat de opbouw verder. De eerste wandplaten zijn geplaatst. De stadsvlag wappert vrolijk over de nieuwbouw. De firma Siemerink uit Oldenzaal plaatst steunbalken voor de brouwinstallatie. Beplating en passtukken worden aangebracht, wat de techniek hier uitkomst biedt. In het stille water een mooie weerspiegeling van het brouwhuis. Een blik van oud naar nieuw. Begin januari 2018 wordt begonnen met het opmetselen van de binnenmuren. De zijkanten zijn bijna dicht en de dakplaten worden aangebracht, zo kan men ook bij minderweer door met het inrichten van de brouwzaal. Door de opbouw van de binnenmuren tekenen zich de verschillende afdelingen af. De eens zo groene strook langs de gracht is behoorlijk uitgedund. De verschillende profielen zijn gesteld, het bouwen gaat maar door. Een overzicht van de werkzaamheden.


www.zsom.nl


Bijeenkomst'
Autisme en Mantelzorg'

REGIO - Op donderdagavond 5 april vanaf 19.30 uur wordt in de Johanneshof, Rentenierstraat 9 in Lichtenvoorde een bijeenkomst gehouden voor partners, kinderen of andere familieleden/naasten van volwassenen met autisme. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg. Deelname en koffie/thee is gratis. Aanmelding vooraf is gewenst.

Omgaan met iemand met autisme kan veel vragen van mensen in de naaste omgeving. Het gaat dikwijls met 'vallen en opstaan' om een manier te vinden waarop men het beste met de beperking van de naaste kan omgaan. Soms kunnen naasten zich daarin behoorlijk alleen voelen. Bovendien speelt onwetendheid of onbegrip van andere mensen in de omgeving daarbij ook een rol.

Tijdens deze avond krijgt men praktische informatie en handvatten aangereikt. Wat is belangrijk in de omgang met je naaste? Wat is nodig om jezelf staande te houden? Wat is belangrijk om de relatie zo goed mogelijk te houden? Hoe ga je om met reacties uit de omgeving?
Het eerste deel van de avond bestaat uit een inleiding door een deskundige van GGNet Preventie en ervaringen van een partner van iemand met autisme. Daarnaast is er gelegenheid voor het uitwisselen van eigen ervaringen en ontvangt men praktische tips.
Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij VIT-hulp bij mantelzorg, tel. (0544) 82 00 00 of e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.


Bijeenkomst
'Omgaan met verlies'

REGIO - In het Borchuus in Varsseveld wordt op dinsdagavond 10 april vanaf 19.30 uur een bijeenkomst gehouden voor mantelzorgers met als onderwerp 'Omgaan met verlies'. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door VIT-hulp bij mantelzorg.

Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met verlies: verlies van gezondheid, van een baan, een geliefde, een woning, ouders of kinderen. De mantelzorgbijeenkomst 'Omgaan met verlies' gaat over de manier waarop iemand na zo'n ingrijpende ervaring het leven weer vorm kan geven en over de vele aspecten die daarbij een rol spelen. Er is deze avond aandacht voor verschillende soorten van verlies en het omgaan met de reacties daarop.

Er is volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Dit thema wordt verzorgd door Trudy Willems, werkzaam in de palliatieve zorg. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor mantelzorgers uit de regio.
Voor meer informatie en aanmelding kan men terecht bij VIT-hulp bij mantelzorg, tel. (0544) 82 00 00 of e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.