De gevonden knuffel. Foto: Anja Wouters
De gevonden knuffel. Foto: Anja Wouters Foto:

Gastlessen geaardheid

OOST GELRE - Van 21 maart tot woensdag 4 april ontvangen de leerlingen van leerjaar twee in Groenlo en Lichtenvoorde gastlessen van vrijwilligers en ervaringsdeskundigen van het COC. Het COC is een Nederlandse belangenorganisatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (kortweg lhbti's). De gastlessen worden gegeven tijdens de les levensbeschouwing.

De ervaring leert dat leerlingen in het tweede schooljaar vaak nog niet 'uit de kast durven te komen' en al wel met vragen bezig zijn rondom hun geaardheid. Het is heel belangrijk voor jonge mensen om zich veilig te voelen op school en helemaal als het gaat om gevoelig onderwerp als dit. De gastlessen van het COC dragen bij aan de bewustwording van de gevoeligheid van dit onderwerp onder leerlingen. Daarnaast vindt de school het belangrijk om via deze lessen een bijdrage te leveren aan een veilige omgeving waarin leerlingen zichzelf kunnen zijn en trots mogen zijn op hun geaardheid.


Knuffel gevonden

LICHTENVOORDE - Anja Wouters heeft dinsdag een knuffeldier (zie foto) gevonden op de Esstraat in Lichtenvoorde, ter hoogte van nummer 20-22. Ze denkt dat het aapje erg gemist wordt door zijn eigenaar en klopte bij de Elna aan, om te zorgen dat het dier bij de rechtmatige eigenaar terug kan keren. Wie weet van wie deze knuffel is, kan contact opnemen met Anja, via tel. 0544-378021.