Frans Krabbenborg geniet nog altijd van een biertje. Foto: PR
Frans Krabbenborg geniet nog altijd van een biertje. Foto: PR Foto:

Techniekcursus Nordic Walking

LICHTENVOORDE - Volgens de nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad moeten we minimaal een half uur wandelen per dag om gezond te blijven. Door per week meer dan een uur te wandelen is er zelfs minder kans op diabetes, botbreuken, overgewicht en hartfalen. Wandelen geeft zoveel meer dan alleen gezondheid alleen. Het humeur knapt ervan op, creativiteit en focus verbeteren, vermoeidheid vermindert en er ontstaat meer energie door te gaan wandelen.

Nordic Walking doet hier nog een schepje bovenop; het is veel meer dan lopen met stokken. Het is een geheel ander bewegingsconcept voor een vitaal leven, het hele jaar door op een veilige manier bewegen. Nordic Walking is een ideale bewegingsvorm die het lichaam gelijkmatig in vorm brengt en spanningen helpt wegnemen, niet alleen lichamelijke maar ook spanningen in het hoofd. Voor 90% gebruik je je spieren. Nordic Walking verbetert de lichaamshouding en vermindert spanning (en pijn) in de nek, schouders en bovenrug. Ideaal voor wie op zoek is naar een effectieve, niet blessuregevoelige sport die de gewrichten ontziet.

In samenwerking met Gelria Schoenatelier organiseert Annette-loopt weer een techniekcursus Nordic Walking. De gratis introductie les start op zaterdag 7 april om half 10 bij Gelria, Varsseveldseweg 36 te Lichtenvoorde met een lekker kopje koffie of thee. De zes vervolglessen beginnen op de zaterdag erna of in overleg op een andere dag.
Opgeven bij Gelria, tel: 0544- 371406 of bij Annette Tijdink, tel: 0650-628421. Voor wie meedoet met de cursus, heeft Gelria een leuke kortingsactie op wandelbenodigdheden uit het assortiment. Iedereen is van harte welkom om het eens te proberen.


Frans Krabbenborg 100 jaar

LICHTENVOORDE / ZIEUWENT - Geboren als elfde kind in een gezin van vijftien kwam Frans Krabbenborg (Boekeldesnieder) na een bewogen leven van vele omzwervingen weer terug in zijn vertrouwde Zieuwent. Na een huwelijk van ruim zestig jaar moest hij tot zijn grote verdriet zijn vrouw Marie Holkenborg missen. Tegenwoordig woont Frans tot zijn volle tevredenheid in het Careaz Patronaatshof en viert op vrijdag 30 maart zijn 100 jarige verjaardag bij Grand Café Markt 5.


'Gouden' kracht Ludgerusschool

LICHTENVOORDE - Joop Schuurmans, hij is de pensioengerechtigde leeftijd al ruim gepasseerd maar is nog altijd op de dinsdag- en woensdagmorgen als technische dienst werkzaam op de St. Ludgerusschool. Stilzitten is er voor hem niet bij. Zijn schoolloopbaan is inmiddels zo lang dan zijn collega's zijn gestopt met tellen. Een man met gouden handen, 'kan niet' bestaat bij hem niet, alles wordt door hem vakkundig gerepareerd. Door de jaren heen heeft hij elke vierkante meter van de school onderhanden gehad. Een mooi moment om hem namens zijn collega's in de schijnwerpers te zetten.


Foto: PR