KSH volleybal moet het met een topper minder doen

HARREVELD - Vrijdag 6 maart heeft KSH 'afscheid genomen' van zijn scheidsrechter Jan Koster. Jan heeft zich vele jaren belangeloos voor de vereniging ingezet, daarom had KSH het groots aangepakt.

Jan wist van niets, alleen dat hij opgehaald werd. Bij aankomst zat heren 1 hem al op te wachten en kreeg hij koffie & gebak aangereikt. Jan mocht nog eenmaal symbolisch zijn scheidsrechtersfluitje gebruiken bij de wedstrijd van heren 1 alvorens hij hem in de wilgen gaat hangen. Zodra hij van de scheidsrechtersstoel naar beneden kwam, kreeg hij onder luid applaus van de vele toeschouwers en fans een mooi boeket bloemen aangeboden. Vervolgens mocht Jan zich tussen zijn fans op de tribune mengen om de wedstrijd van de heren te aanschouwen. Nadien barstte het feest los in de kantine onder het genot van een hapje & drankje, waarbij een officieel woord door de (oud)voorzitter is gedaan en Jan een mand met lekkernijen overhandigd kreeg. Het bleef nog erg lang gezellig. KSH had met voorbedachten rade, al een taxi richting huis geregeld. Jan heeft erg genoten en sloot de avond af met een mooie persoonlijke speech voor de vereniging. KSH kan Jan niet genoeg bedanken voor alle inzet de afgelopen jaren... dus nogmaals JAN BEDANKT!! KSH hoopt Jan nog vele avonden te mogen verwelkomen in de sporthal.


Uitslagen kruisjassen Harreveld

HARREVELD - Een ouderwetse gezellige kruisjasavond, waar opnieuw de spanning bleef tot de laatste kaartgiften. Het begon allemaal met nieuwe kaartsets, dat waren pas goeie kaarten, pochten de oud-gedienden die zich al in de eerste ronde lieten gelden. Met mooie en hoge scores werd de toon naar de winnende prijzen gezet.

Met een toenemend aantal masjes verdeeld over alle koppels in ronde twee, liep de spanning in de laatste ronde hoog op. De verliezers van de eerste twee ronden kregen een peptalk van jeugdige toegestroomde bezoekers, knokkels werden geteisterd en verrassende waagstukken bij het introeven uit de vingers geschud. Het zette de score flink op z'n kop en de spanning liep op tot ongekende hoogte. In dit jaar al vaker met de hoogste kruisjaseer strijkend, was het opnieuw Gunnewiek – Wolters met de beste eindsprint. Dit ten koste van de koppels Temming – Kampshof en Meekes – Rietberg, aan de hoogste tafel, die elkaar in een fanatieke strijd van de zege hielden. Niet meer gerekend op de prijzen waren er toch enkele dames in een triomfantelijke stemming.

Onderin wisten de dames Knufing – Nieuwenhuis zich in slimheid de poedelplaats aan het koppel Nieuwenhuis – Wossink te laten. Met "maar" 3640 punten was er voor hen toch nog de bekende en proostende poedeltroost. Een bijna familiegeschenk en dat belooft een spannend weerzien op de eerstvolgende kruisjasavond op vrijdag 6 april in café de Boer te Harreveld. Uitslag: 1 Gunnewiek – Wolters 4890 p.; 2 Meekes – Rietberg 4820 p.; 3 Temming – Kampshof 4800; p. 4 Dames Schuurman – Nobbe 4550 p.; 5 Dames Boomkamp – Boomkamp 4540 p. De poedelplaats met 3640 p. was voor Nieuwenhuis – Wossink.


Strijd om Shirayuri Cup op Den Elshof

GROENLO - Al vijf jaar bezoekt Kashiwa Russell uit Japan Groenlo voor een trainingskamp. Vanwege de positieve ervaringen zal dit jaar naast Kashiwa Russel ook Shirayuri Seagulls (amateurclub) uit Japan naar Groenlo komen met hun elftal onder de 12 jaar.

In Japan heeft Shirayuri Seagulls sinds twee jaar een toernooi georganiseerd waarbij de spelers naast het spelen ook zichzelf moeten coachen, de stand moeten bijhouden, moeten scheidsrechteren, de opening moeten verzorgen, Japanse thee en lunch uitdelen en de prijsuitreiking moeten doen. Een speciaal project waarbij de spelers centraal staan en het gaat om de algemene ontwikkeling van de spelers.

Deze unieke toernooivorm vindt op zaterdag 31 maart voor het eerst op buitenlandse bodem plaats, op sportpark Den Elshof. Naast de Shirayuri Seagulls en SV Grol nemen ook Longa '30, FC Eibergen, FC Trias en Bon Boys met een JO-13 team deelnemen aan dit toernooi.

Om 09.00 uur wordt het toernooi centraal geopend, waarna er om 09.15 uur afgetrapt wordt. Na de lunch wordt er gespeeld om de bovenste plekken, met als hoogtepunt de finale om 14.15. De prijsuitreiking vindt plaats om 15.00 uur.