Foto: PR
Foto: PR Foto:

SolSisters doneren 5000 euro aan Voedselbank Oost Achterhoek

LICHTENVOORDE - Nu het voorjaar is begonnen, hangt in de winkel van de SolSisters weer de kleurige voorjaarskleding. Zo zorgen de SolSisters elke keer weer voor een gevarieerd aanbod waarvan de opbrengst terecht komt bij lokale goede doelen. Ook dit jaar worden er weer verschillende Oost Gelrese stichtingen en projecten financieel ondersteund door SolSisters.

Zo krijgt de Voedselbank jaarlijks de brandstofkosten à 5000 euro voor de koelwagens vergoed, naast de kledingbonnen die zij vier keer per jaar ontvangen. Deze bonnen gaan mee in de voedselpakketten, die binnen Oost-Gelre verstrekt worden. Ze hebben een waarde van 25 euro en per keer gaan er zo'n 50 bonnen mee. Een totaal van 5000 aan kledingwaarde per jaar. Het geeft de vrijwilligers veel voldoening om op die manier lokaal een steentje bij te dragen. Ook merken ze dat de ontvangers dankbaar gebruik maken van de bonnen en, omdat ze ook echt in de winkel komen, zien wat de SolSisters nog meer te bieden hebben. Zo kan men er ook terecht voor linnen- en beddengoed en schoenen. Door mond-tot-mond reclame weten steeds meer mensen de Sol-winkel te vinden, het adres voor goede kleding voor een klein bedrag!

Inbrengen van kleding kan op dinsdagavond maar ook tijdens verkoop, op woensdagmiddag en zaterdagmorgen. Extra koopavonden worden bekend gemaakt via Facebook of door middel van posters. De winkel van de SolSisters kent geen zomersluiting.


www.solsisters.nl


Sabine Uitslag met Spinrock bij De Zaak

LICHTENVOORDE - Let it snow! Nou, dat deed het zondag 10 december. Zo erg zelfs dat de band Spinrock hun optreden bij De Zaak moest afblazen. Maar nu komen ze hun beloofde optreden inhalen en wel op zondag 1 april, Eerste Paasdag.

Spinrock verrast telkens weer, met rock songs van vroeger en nu. Iedereen kent ze, iedereen zingt en danst mee. Daar valt ook niet aan te ontkomen met Sabine als frontvrouw. Met haar ene been in het publiek en de andere op het podium, zo zet ze de tent op z'n kop. De rotsvaste band erachter met mede oprichter Markjan (guitar&backing), Steven "The Animal" (drums), Emiel (bass) en Sander (keys&backing), houdt continue druk op de ketel. Feel the Power and be ready to Rock.
Bij Spinrock draait alles om het gevoel van het moment. Het maakt niet uit hoe klein de kroeg of hoe groot het festival, het is de chemie tussen band en publiek die Spinrock telkens weer creëert. De uitkomst is onvermijdelijk, een knallend feest en een onvergetelijke show op Eerste Paasdag. Aanvang: 21.00 uur en toegang gratis.


Spinrock treedt op bij De Zaak. Foto: PR