Kleine overwinning levert 3 punten op

ZIEUWENT - Het wordt steeds lastiger om wedstrijden gemakkelijk te winnen in deze fase van de competitie. Omdat RKZVC momenteel bovenaan staat, spelen veel tegenstanders behoudend. Daar komt bij dat er bijzonder weinig verschil is tussen de ploegen aan de onderkant. Ze vechten voor ieder punt en elk punt is dan ook meegenomen. Vooral voor rust was het een aardige wedstrijd met een iets beter voetballend RKZVC maar gelijke kansen aan beide kanten. RKZVC kreeg binnen de minuut al de eerste kans na een perfecte voorzet van links van Joey Belterman maar de kopbal onder de lat van Sjors Storkhorst kon door de Heino-keeper nog net worden over getikt. Een minuut later was een lage voorzet van links van Heino net niet op maat om tot een kans te leiden. De 20 minuten daarna was het wat rustiger voor beide goals tot een Heino-spits ineens vrij door kon lopen maar zijn schot ging rakelings links langs de paal. Een kleine kans was er even later voor Sjors Storkhorst die voor zijn verdediger kwam na een voorzet van Joey Belterman maar de bal ging recht op de keeper. De beste Zieuwentse kans voor rust kwam na een passje van Joey Belterman op Jouke Knippenborg maar hij schoot in vrije positie over. Op slag van rust had Heino de laatste kans maar de inzet vanuit een schuine hoek werd door keeper Huib Jonkman geblokt.

Na rust was het tempo wat lager en waren er in eerste instantie van beide kanten geen aanvallen die tot kansen leidden. In de 62ste minuut viel bijna uit het niets toch de 0-1 voor RKZVC. Jouke Knippenborg bereikte Sjors Storkhorst links in het zestienmetergebied. Na eerst een verdediger gepasseerd te hebben, schoot hij een meter van de achterlijn snoeihard via de binnenkant van de verre paal binnen voor de voorsprong. Enkele minuten later kreeg Heino een vrije trap op 20 meter midden voor goal maar het lage schot werd bekwaam door Huib Jonkman gepakt. Hierna probeerde Heino wel aan te vallen maar konden ze, mede omdat dat soms wat gehaast ging, ruim 20 minuten lang geen dreigende aanval meer opzetten. Hierdoor kon RKZVC meestal simpel weer in balbezit komen en dan hielden ze vaak rustig de bal in bezit. De wil van Heino om naar voren te spelen, bood RKZVC wel de ruimte om te counteren. Zo miste in de 71ste minuut het schot van Joey Belterman de juiste richting na een mooie aanval via Jouke Knippenborg en Sven Jurjus. In de 80ste minuut kreeg Sjors Storkhorst een kans na een passje van Joey Belterman maar werd het schot via de keeper corner. In de 84ste minuut schoot Waldo Rhebergen iets links van de goal van buiten de zestien met veel effect en ver buiten bereik van de keeper op de lat. Daarna raakte Sjors Storkhorst een bal ineens uit de lucht niet helemaal goed. Omdat RKZVC niet de beslissende 2de goal maakte, bleef Heino natuurlijk hopen op een goal en daarmee op een punt. In de 89ste minuut leverde dat vanuit een schuine hoek rechts van de goal nog een goede schietkans op maar de snel uitgelopen Huib Jonkman blokte de inzet. In blessuretijd was er nog een laatste schot van Waldo Rhebergen maar dat ging via een verdediger corner. Heino 1 - RKZVC 1: 0 – 1 (0 – 0)

Over het geheel voetbalde RKZVC gemakkelijker. Voor rust waren de kansen nog wel in evenwicht maar na rust had RKZVC er meer en beter. Alles bij elkaar een verdiende overwinning waarmee de koppositie op basis van doelsaldo behouden blijft. De volgende competitiewedstrijd is zondag 1 april thuis tegen Tubantia om 14.00 uur.

Wedstrijdverslag Erix 1 – G.W.V.V. 1

LIEVELDE - Erix komt onderin niet weg na verdiend gelijkspel tegen nummer 2 G.W.V.V.. Een hardwerkend Erix heeft vanmiddag een verdiend punt gehaald tegen de nummer 2 van de 4e klasse C, G.W.V.V..

Erix begon redelijk goed aan de wedstrijd, dit leidde tot kansjes voor Nick Berentsen in de 5de minuut (schot net naast) en in de 11de minuut (voorzet van Rowan vanaf rechts kon net niet worden binnengewerkt). In de 13ste minuut kreeg G.W.V.V. op 20 meter van het Erix-doel een vrije trap. Deze werd keurig gered door Erix-doelman Tim Klein Tank. Hierna zakte Erix wat terug en ontspon zich een wedstrijd waarbij het bij beide ploegen aan inzet niet ontbrak maar wel aan een nauwkeurige eindpass om kansen te scheppen. In de 34ste minuut kopte Twan Spekschoor een vrije trap vanaf de zijkanten net naast. De grootste opwinding onstond in de 42ste minuut waarbij Nick Berentsen ontsnapte aan een rode kaart na een vermeende slaande beweging richting de tegenstander. De scheidsrechter was dit ontgaan en Nick kreeg hiervoor de gele kaart op advies van de grensrechter. Nadat de gemoederen weer tot rust waren gekomen, gingen beide ploegen de rust in met 0-0.

De 2de helft begon zoals de 1ste helft eindigde. Beide ploegen werkten hard maar kansen werden er niet of nauwelijks gecreëerd. In de 52ste minuut sneed Rick ten Have vanaf links goed naar binnen maar zijn schot ging ver naast het doel van G.W.V.V.. In de 59ste minuut kregen de gasten uit Varsselder een goede mogelijkheid om de score te openen. De bal werd schuin voor het Erix-doel net voorlangs geschoten. Erix ging hierna veelvuldig de lange bal hanteren maar deze bereikten niet of nauwelijks een medespeler waardoor het initiatief meer bij de gasten kwam te liggen. Erix probeerde via de counter gevaar te stichten en dit had in de 71ste minuut bijna succes. Wouter ten Have stoomde op vanaf links en zijn voorzet werd voor het G.W.V.V.-doel op een teenlengte gemist door Nick Berentsen. Zoals eerder vermeld kwam in het laatste gedeelte van de wedstrijd het initiatief meer bij de gasten te liggen zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. De grootste kans in de wedstrijd was in de 90ste minuut voor Erix-invaller Pieter ten Have. Pieter kon een lange pass van achteruit van Rick ten Have net niet tot doelpunt verlengen waardoor de stand 0-0 bleef. Een terechte eindstand.

Erix heeft vanmiddag strijd geleverd en is hiervoor beloond met een punt. Desondanks blijft de blik naar beneden gericht want concurrent KSV heeft vanmiddag 3 punten gepakt . Tegen KSV moet nog 2 keer worden gespeeld dus dat beloofd nog wat. Zaterdag 31 maart (Paaszaterdag) speelt Erix uit tegen S.V. Dinxperlo. Aanvang: 19.00 uur.

KSV 1 boekt belangrijke overwinning

VRAGENDER - KSV 1 won vandaag met 0-2 in Mariënvelde. Dankzij deze belangrijke overwinning bouwde KSV zijn voorsprong op de nummer één na laatst Mariënveld uit tot negen punten.

Na de 6-1 nederlaag van vorige week in Borculo tegen koploper Reünie trad KSV 1 vandaag in Mariënvelde aan. Een wedstrijd in de onderste regionen van de vierde klasse C waarbij bij winst door KSV weer aansluiting verkregen kan worden met de middenmoot. Leon Lageschaar debuteerde vandaag in de basis, mede vanwege de afwezigheid door blessures en schorsingen van Erwin van de Wolfshaar, Tim Lagenschaar en Twan Jurjens. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, waarbij Tim Minkhorst na een minuut of tien namens KSV de eerste kans kreeg en in de 13de minuut een goede voorzet van Mariënveld gelukkig door alles en iedereen wordt gemist. In de 18de minuut kreeg de hard werkende en goed spelende Stan Gunnewick zijn eerste van meerdere grote kansen. In het resterende deel van de eerste helft wordt KSV langzaamaan sterker en creëert het ook de betere kansen. Onder leiding van een zeer sterk spelende Robert Stevens krijgt KSV enkele kleinere en grotere kansen. KSV krijgt in de 35ste minuut uiteindelijk loon naar werken, doordat een in de verdediging van Mariënveld slecht verwerkte bal nog net door Tim Minkhorst bij de tweede paal binnen gekopt kan worden. Ruststand 0 - 1.

KSV begint de tweede helft slecht, waarbij direct bij de eerste aanval van Mariënveld in het zestienmetergebied een overtreding gemaakt wordt en Mariënveld een penalty krijgt. Gelukkig voor KSV wordt de bal hard tegen de lat geschoten en blijft het 0-1. Ondanks de betere kansen voor KSV blijft het 0-1 en neemt de spanning toe. In het laatste kwartier zijn er nog twee grote kansen voor KSV maar deze worden helaas niet verzilverd. In de extra tijd krijgt Mariënveld nog een hele grote kans op de gelijkmaker, maar zoals wel vaker valt het doelpunt aan de andere zijde, Stan Gunnewick maakt de 0 - 2. Al met al boekt KSV een zwaar bevochten maar verdiende overwinning.

Volgende week 1 april speelt KSV om 14.00 uur thuis tegen Ulftse Boys.