Werk van Nardy Jansen. Foto: PR
Werk van Nardy Jansen. Foto: PR Foto:

Eindexamententoonstelling beeldende vorming bij Marianum

GROENLO - Ook dit jaar hebben de vwo- en havoleerlingen van het kunstvak beeldende vorming een half jaar lang de handen uit de mouwen gestoken om kunstwerken voor een expositie op te stellen. Het thema van de tentoonstelling is Zingeving, waarbij het belangrijk was een persoonlijke opvatting, een doel of een mening te verbeelden. Dit thema heeft tot een zeer afwisselende collectie van zowel platte als ruimtelijke kunstwerken geleid. Zo zijn er verfijnde, gedetailleerde schilderwerken maar ook grote, ingewikkelde constructies te vinden.

Op vrijdag 6 april van 16.00 uur tot 18.00 uur zal de feestelijke opening in Groenlo plaatsvinden met een openingswoord door de heer Hoijtink, wethouder van de Gemeente Oost Gelre. Tijdens de opening worden tevens de zes genomineerden voor de Art Battle bekend gemaakt. De Art Battle wordt georganiseerd door Galerie De Weemhof in Borculo.
De eindexamententoonstelling is te bezichtigen tot 1 juni, tijdens schooldagen van 8.30 uur tot 16.00 uur bij Scholengemeenschap Marianum aan de Deken Hooijmansingel 1.

Werk van Linde te Kronnie. Foto: PR