De kinderen van De Bleek genieten al weer van de speeltoestellen. Foto: PR
De kinderen van De Bleek genieten al weer van de speeltoestellen. Foto: PR Foto:

Speeltuin De Bleek klaar voor de zomer

LICHTENVOORDE - Zijn de kinderen ook zo klaar met binnen zitten en willen ze weer graag de buitenlucht in? Goed nieuws, want speeltuin 'De Bleek' opent op zondag 8 april weer haar deuren. En zoals altijd maken we er ook dit jaar weer een topdag van.

Dankzij diverse vrijwilligers ligt de speeltuin er na een lange winter weer spic en span bij voor het komende buitenspeelseizoen. Tijdens de opening op 8 april kunnen de kinderen van 14.00 tot 17.00 uur weer naar hartenlust klimmen, klauteren, glijden en schommelen en ondertussen kunnen de ouders zich in alle rust (met hapje en drankje) ontspannen op het terras.

Vanaf maandag 9 april tot en met de herfstvakantie is de speeltuin weer zes dagen per week voor de leden geopend. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 14.45 tot 17.00 uur. Op vrijdag en zaterdag is 'De Bleek' geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Naast al het reguliere speelplezier zijn er ook drie knutselmiddagen per jaar en is er een sinterklaasfeest, met speciaal voor de oudere kinderen een sinterklaas-bingo. Ook kan de speeltuin worden afgehuurd.

De speeltuin is rookvrij. Dat betekent dat niemand rookt op het speelterrein. De organisatie heeft hiertoe besloten omdat zij het goede voorbeeld aan kinderen willen geven. Behalve gezond, is rookvrij spelen ook veilig spelen. Uit onderzoek blijkt dat als kinderen anderen zien roken, zij later zelf sneller beginnen met roken. De organisatie vindt een rookvrije en gezonde omgeving voor iedereen belangrijk

Tijdens de officiƫle opening op 8 april kunnen nieuwe leden direct worden ingeschreven. Het inschrijfformulier, verdere informatie en nog veel meer is ook te vinden op www.speeltuindebleek.nl.