Het team van OK Makelaar en Hypotheken. Vlnr: Carolien te Winkel, Rutger Breuker, Emil Kolkman en Maarten Oonk. Foto: Annekée Cuppers
Het team van OK Makelaar en Hypotheken. Vlnr: Carolien te Winkel, Rutger Breuker, Emil Kolkman en Maarten Oonk. Foto: Annekée Cuppers Foto:

Verhuiskriebels? Ook OK Makelaar & Hypotheken heeft er last van

LICHTENVOORDE - De Lichtenvoordenaren Maarten Oonk en Emil Kolkman, kennen elkaar al vanaf de middelbare schoolbanken. Hierna gingen ze ieder hun eigen weg; Maarten werd makelaar en Emil werd (erkend) financieel adviseur. In 2006 begonnen ze samen vanuit een kantoor in de voormalige Tricotfabriek in Winterswijk met de verkoop van de Tricot-appartementen. Dat liep zo goed dat Maarten en Emil binnen de kortste keren het appartement waarin hun eigen kantoor gevestigd was, ook hadden verkocht. Maarten: "Tsja, en toen waren we kantoorloos maar dat gaf ons wel de kans om terug te keren naar onze roots. We zijn allebei opgegroeid in de Keistad en wilden ons graag hier vestigen."

Door Annekée Cuppers

In 2007 kochten ze het kerkje aan de Nieuwe Maat dat voorheen door de gereformeerde geloofsgemeenschap van Lichtenvoorde gebruikt werd. Een schitterend monumentaal pand met prachtige authentieke elementen. Echter, zoals het ook hun klanten wel eens vergaat, zijn Emil en Maarten toe aan een nieuwe, frisse start en daarom verhuist OK Makelaar & Hypotheken naar de Nieuwmarkt. Emil kijkt al enorm uit naar de nieuwe werkplek. Het pand grenst direct aan het trottoir en heeft een volledig glazen gevel. "Heerlijk, de nieuwe stek is veel lichter, oogt ruimtelijker en we zijn veel zichtbaarder voor het publiek. Dat maakt het allemaal ook laagdrempeliger, mensen lopen langs en kunnen zo even binnenstappen met hun vragen."

Uitbreiding
Met de verhuizing van het kantoor naar de Nieuwmarkt, treedt ook Carolien te Winkel als binnendienstmedewerker toe tot de organisatie. Carolien volgt de opleiding tot assistent-makelaar en de opleiding Wft Basis en zal beide heren ondersteunen. Maarten wordt ook nog ondersteund door Rutger Breuker die acht jaar geleden vanuit het UWV bij OK Makelaar & Hypotheken terecht kwam. Emil: "Wij werden op dat moment steeds drukker maar waren nog niet in staat om personeel in dienst te nemen. Via het UWV kwamen we met Rutger in contact. Rutger, die wat minder mobiel is door zijn spina bifida, was op zoek naar een werkervaringsplek en door de subsidie die we voor hem ontvingen, was dat voor alle partijen een win-win-situatie." Maarten vult aan: "Veel werkgevers zijn huiverig om mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen maar wij hebben er nog geen moment spijt van gehad. Rutger is een uitstekende kracht, supergemotiveerd en trots op zijn werk. Het spreekt voor zich dat we hem uiteindelijk zelf in dienst hebben genomen en nu is hij een vast gezicht op ons kantoor."

Startersmakelaar.com
Met de uitbreiding van het team hopen Maarten en Emil ook weer tijd over te houden voor hun creatieve ideeën. Maarten: "We willen niet alleen maar goed zijn in ons vak maar vinden het ook leuk om nieuwe dingen in de markt te zetten. Zo hebben we startersmakelaar.com opgezet en dat concept willen we nu verder doorontwikkelen.

Per 1 april is de verhuizing een feit en kunnen klanten voor het actuele woningaanbod, verzekeringen en hypotheken terecht aan de Nieuwmarkt 131 te Lichtenvoorde. Wie hoopt dat het markante kerkje aan de Nieuwe Maat nu bij OK Makelaar in de etalage hangt, heeft pech; Maarten blijft hier wonen.


www.okmakelaar.nl

Het team van OK Makelaar en Hypotheken. Vlnr: Carolien te Winkel, Rutger Breuker, Emil Kolkman en Maarten Oonk. Foto: Annekée Cuppers