Repetitie Bevrijdingsorkest

OOST GELRE - Aanstaande zondag 8 april beginnen de repetities voor het Bevrijdingsorkest, bestaande uit muzikanten uit de gehele gemeente en aangrenzende gemeentes. Dit ter gelegenheid van de vier 5 mei ceremonies in Mariƫnvelde, Zieuwent, Groenlo en Lichtenvoorde.

Initiator Paul Vallenduuk hoopt op een orkest van tussen de 45 tot 50 personen. Muzikanten mogen leden van harmonieƫn of muziekverenigingen zijn, een diploma A of B van de muziekschool hebben is echter ook voldoende. Het gaat vooral om blaasinstrumenten en nog een slagwerker. Tuba's, fluiten, klarinetten, trompetten, trombones. De muziek die gespeeld wordt is bigbandmuziek, met nummers van Glenn Miller zoals 'In the mood,' Maar ook 'We'll meet again' van Vera Lynn. Het betreft een kwartier muziek in totaal, waaronder het Wilhelmus.
Dirigent van het gelegenheidsorkest is Ira Wunniekink van harmonie St. Ceacilia uit Lichtenvoorde. Het gelegenheidsorkest zal op 5 mei doormiddel van een bus vervoerd worden naar de vier plekken. Voorafgaande aan 5 mei wordt op de zondagen 8, 22 en 29 april gerepeteerd. De repetitie van aanstaande zondag is verschoven van 11.00 uur naar 16.00 tot 17.00 uur. Er wordt gerepeteerd in Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde. Aanmelden kan door een mail te sturen naar ppvallenduuk@upcmail.nl of een belletje naar 06-8218 0508.

Facebook: 4 en 5 mei Lichtenvoorde