RKZVC verliest twee punten

ZIEUWENT - Tot afgelopen weekend waren er in de wedstrijden die Tubantia speelde slechts 32 goals gevallen: 16 voor en 16 tegen. Op voorhand zou men verwachten dat in het duel met RKZVZ doelpunten ook schaars zouden blijken maar dat er niet meer vielen, kwam door het missen van vele goede kansen. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 1-1.

Na een eerste schot van Sjors Storkhorst viel in de 6de minuut al de 0 - 1. Hugo ter Hedde kon van rechts naar binnen komen en schoot van 20 meter laag in de linkerbenedenhoek binnen. RKZVC nam direct daarna het initiatief en kreeg behoorlijk goede kansen. Schoten van Sjors Storkhorst en Joey Belterman werden geblokt. Tubantia loerde op de counter en in de 16de minuut moest keeper Huib Jonkman redden op een schot van rechts. In de 20ste minuut miste een schot van Mart Schutten de juiste richting en in de 36ste minuut was de laatste bal na een mooie Zieuwentse aanval net niet goed. In de 45ste minuut kwam RKZVC goed weg toen de rechterspits van Tubantia door kon gaan, Huib Jonkman passeerde maar ook de bal over de achterlijn liep. In de laatste seconden voor rust werd een Zieuwentse vrije trap doorgekopt maar kon de Hengelose keeper de bal nog net op de lijn pakken.

Na rust ging RKZVC vol op de aanval met drie spitsen. In de 52ste minuut kreeg RKZVC een penalty maar Wouter Pillen schoot op de paal waarna de rebound door Jens Schutten over werd geschoten. Enkele minuten later kreeg Tubantia kort achter elkaar de laatste twee (bijna) kansen. Bij de eerste kon de Hengelose spits er net niet bij en kon Huib Jonkman oppakken. Bij de tweede werd een kopbal geblokt. Hierna was het alleen RKZVC dat het spel dicteerde waarbij Tubantia met kunst en vliegwerk overeind bleef. Kansen waren er voor Jens Schutten (63ste kopbal, 68ste schotje, 78ste schot over, 90ste inzet geblokt), Sjors Storkhorst (74ste en 83ste schot, 81sste kopbal), Bart te Focht (92ste schot gepakt op de lijn) en Mark Winkel (95ste kopbal). Alleen in de 76ste minuut was het raak. Een hard schot van Mart Schutten kon door de Hengelose keeper met moeite worden geblokt. De afvallende bal kon eenvoudig door Sjors Storkhorst worden ingeschoten.

Rivaal Longa '30 nu alleen koploper, RKZVC op plek twee

Door de overwinning van Longa '30 op zaterdagavond zijn zij alleen op kop gekomen. Rohda Raalte - gezien als één van de kandidaten voor het kampioenschap - raakt door de nederlaag tegen NEC verder achterop. RKZVC raakt door dit gelijkspel ook twee punten achter op Longa '30. Dit was dus onnodig, zeker omdat RKZVC na rust de wedstrijd volledig beheerste maar de koelbloedigheid miste om dit overwicht om te zetten in meer doelpunten. Helaas twee punten verloren. RKZVC 1 – Tubantia 1: 1 – 1 (0 – 1)

De volgende competitiewedstrijd is zondag 8 april uit naar Quick 1888 om 14.00 uur. Uitslagen van andere wedstrijden op de website.