Foto: WTC Keitrappers
Foto: WTC Keitrappers

ETF Elektro Techniek Race & MTB Tocht in Lichtenvoorde


LICHTENVOORDE - WTC Keitrappers organiseert op zondag 8 april zowel een racetoertocht als een veldtoertocht. Er is keuze uit verschillende afstanden en starten kan tussen 08.30 en 10.00 uur vanaf zwembad 't Meekenesch aan de Kerkhoflaan 5 te Lichtenvoorde.

De EFT Elektro Techniek Toertocht heeft een afstand van 107 km en wordt bij de Keitrappers ook wel de 'Brünerheidetocht' tocht genoemd. Een zeer geliefde route met mooie klimmetjes, hoofdzakelijk in glooiend landschap. De route gaat vanuit Lichtenvoorde rechts langs Aalten via Spork richting Bocholt. Vervolgens gaat de het via Dingden en Brünen naar de pauzeplek in Mariënthal. De terugweg gaat via Vardingholt en Bredevoort weer naar Lichtenvoorde.

ETF Elektro Techniek MTB Tocht
Bij de Keitrappers worden de tochten ieder jaar vernieuwd en dus in 2018 weer een compleet andere route en richting dan vorig jaar. Door duidelijke afspraken met landeigenaren is WTC erin geslaagd een uitdagende en vernieuwde route aan te bieden met veel privéterrein en andere delen waar u normaal gesproken niet komt. Dringend verzoek om de tocht dan ook niet op een ander moment na te fietsen. Alleen zo kan WTC ook in de toekomst dit soort aantrekkelijke tochten blijven aanbieden.

De route kent een afwisseling van hoofdzakelijk onverharde wegen, singletracks door bossen en veel privéterrein die alleen voor deelnemers toegankelijk zijn. Onverwachte hindernissen, mooie zandwegen, fietspaden en singletracks op deze vernieuwde route met onbekende stukken. Er is keuze uit vier verschillende afstanden van 30, 40, 50 en 60 km. De 60 km route gaat deze keer rechts langs Vragender richting Miste, Woold, de Haart en Ringkampsbulten naar de pauzeplek in Aalten. Na de pauze vervolgens weer via veel privéterrein en enkele klimmetjes via de Vennebulten terug naar Lichtenvoorde. De 30, 40 en 50 km maken verschillende afkortingen op deze gevarieerde route.

EGG Label NTFU
De MTB-tochten van WTC Keitrappers zijn in 2017 bezocht door de NTFU. De tochten werden beoordeeld volgens de nieuwe richtlijnen en beloond met het Keurmerk: Extra Goed Geregeld (EGG). Vanaf 2018 voldoen de tochten aan de hoogste kwaliteitseisen van de NTFU. Natuurlijk zijn er verbeterpunten die WTC Keitrappers graag willen opvolgen om de kwaliteit te verbeteren. Alle deelnemers worden daarom uitgenodigd hun vraag of waardering te geven op www.fietssport.nl.

Deelname voor alle afstanden kost 5 euro , NTFU-leden betalen 4 euro. Voor meer informatie: www.keitrappers.nl of telefoon 06 53 60 30 91.