Erix lijdt onnodige nederlaag

LIEVELDE - Erix heeft vanavond de voetbalwet in werking laten treden dat als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. En zo geschiedde in de uitwedstrijd tegen Dinxperlo.

Erix begon goed en fanatiek aan de eerste helft. De tegenstander werd vroeg onder druk gezet en Erix speelde in een redelijk hoog tempo. Dit leidde in de beginfase tot kansen voor Twan Spekschoor (2de minuut kopbal over), Rick ten Have (6de minuut afstandsschot net over het doel getikt door de Dinxperlo-doelman) en Nick Berentsen (7de minuut kopbal net over). Ook hierna bleef Erix de meeste gevaarlijke ploeg en Dinxperlo kon hier tot op dat moment niet veel tegenover zetten. Erix bleef goed combineren en dit leidde in de 22ste minuut tot een goede mogelijkheid. Rick ten Have en Nick Berentsen zetten gezamenlijk een aanval op waarbij Rick met een subtiel passje Nick alleen voor de Dinxperlo doelman zette echter Nick kon de bal niet goed controleren waardoor ook deze kans verloren ging. In de 25ste minuut nam Wouter ten Have een vrije trap vanaf de rechterkant en bracht deze scherp in de 16-meter waarbij de bal verlengd werd door Nick Berentsen echter de Dinxperlo-doelman redde wederom goed door de bal met zijn voeten te keren. Het eerste wapenfeit van Dinxperlo kwam pas in de 41ste minuut door middel van een kopbal die over het Erix-doel ging. Vlak voor rust was het wederom Nick Berentsen die voor gevaar zorgde. Hij haalde hard uit maar de bal werd wederom over het doel getikt door de Dinxperlo-doelman die uitgroeide tot uitblinker van de wedstrijd. Erix verzuimde om met een comfortabele voorsprong de rust in te gaan. De ruststand was 0 - 0.

Na rust kwam Erix prima uit de startblokken en wederom was het Nick Berentsen die voor gevaar zorgde. Alleen voor de Dinxerplo-doelman miste Nick tweemaal. Beide keren bracht de doelman redding. Hierna kwam Dinxperlo wat beter in de wedstrijd en kwam wat vaker in de buurt van Erix-doelman Tim Klein Tank. In de 66ste minuut kwam Erix goed weg nadat van dichtbij de bal hard net naast het Erix-doel werd geschoten na een cornerbal. Maar desondanks bleef Erix de betere mogelijkheden krijgen. In de 68ste minuut bereikte een voorzet vanaf rechts van Rowan Weenink de vrijstaande Rick ten Have. Alleen voor de keeper was de aanname niet goed (ook mede door het hobbelige veld) waardoor Rick niet kon uithalen. In de 72ste minuut bereikte een prima lange pass van Rowan Weenink wederom Rick ten Have. Alleen voor de uitblinkende Dinxperlo-doelman haalde Rick prima uit echter de keeper kreeg nog een hand tegen de bal waardoor ook deze kans verloren ging. Erix had de wedstrijd allang kunnen beslissen maar dat geschiedde niet. In de 75ste minuut kwam Erix heel ongelukkig op achterstand. Een ongevaarlijke voorzet vanaf rechts werd door Erix-verdediger Wouter ten Have in eigen doel gekopt. 1 - 0. Er stond wel een Dinxperlo-aanvaller achter Wouter maar deze stond te ver weg om ook maar enig gevaar te kunnen betekenen. Erix kwam deze klap niet meer te boven want twee minuten later, in de 77ste minuut, stond de 2 - 0 al op het scorebord. Een cornerbal werd van dichtbij binnengekopt. Hiermee was de wedstrijd in feite beslist. Erix probeerde het nog wel en kreeg een kans om terug te komen in de wedstrijd. In de 85ste minuut nam Rowan Weenink een prima vrije trap echter was het wederom de Dinxperlo-doelman die redding bracht door de bal onder uit de linkerhoek te tikken. Erix heeft zichzelf vanavond te kort gedaan door goede kansen onbenut te laten en ook door goed keeperswerk van de Dinxperlo-doelman.

Erix blijft door deze nederlaag onderin bungelen en zal de komende weken flink aan de bak moeten om rechtstreekse handhaving te kunnen realiseren. Aanstaande zondag speelt Erix uit tegen de nummer voorlaatst uit de 4e klasse C, VV Marienveld.

KSV pakt drie belangrijke punten

VRAGENDER - KSV heeft drie verdiende punten overgehouden aan het duel tegen Ulftse Boys. Op paaszondag werd met 3 - 0 gewonnen.

Na dertien minuten opende KSV de score. Teun Lageschaar stuurde Stan Gunnewick met een goede pass richting de goal van de tegenstander. Stan deed wat een spits moet doen en zette de 1 - 0 op het scorebord. Een paar minuten later kon KSV de voorsprong vergroten, echter ging het schot van Stan Gunnewick naast. Na een half uur spelen was daar de eerste grote kans voor Ulftse Boys. Met een hard schot op goal deed men een poging op de gelijkmaker maar Pascal redde en verwerkte de bal tot corner. Met een 1 - 0 score op het scorebord zochten beide teams de kleedkamer op.

Na rust werd er voornamelijk op de helft van KSV gevoetbald. Ulftse Boys was op zoek naar de gelijkmaker, maar ze kwamen op een paar afstandsschoten na niet tot het creƫren van kansen. Dit is mede te danken aan de verdediging van KSV die goed stond. Na 70 minuten werd het harde werken van KSV beloond. Tegen de veldverhouding in pakt KSV een 2 - 0 voorsprong nadat Stan Gunnewick de bal voor het goal kreeg waar Twan Jurjus de bal in het net werkte. Na 75 minuten brengt KSV haar eerste wissel. Thijs Kolkman vervangt Tom Ribbers, die een goede wedstrijd speelde. Kort hierna vergroot KSV de voorsprong tot 3 - 0. Na een perfecte pass van Rick Tanck op Twan Jurjus werkt Twan de bal met een schot van zo'n meter of 20 heel mooi achter de keeper. Hierna was wel duidelijk dat er voor de Ulftse Boys niet meer veel te halen viel in Vragender. KSV bracht nog twee wissels in. Wout Oonk en Jesse Gunnewick werden ingebracht voor Stan Gunnewick en Max Elshof, die beiden hard gewerkt hadden. De eindstand is 3 - 0.

KSV pakt 3 belangrijke punten om aansluiting te houden op de middenmoot en stijgt twee plaatsen op de ranglijst. Pupil van de week was Lisa Papen, die met een vooruitziende blik de 3 - 0 winst op Ulftse Boys al had voorspeld. Komende zondag speelt KSV om 14.00 uur thuis op sportpark de Bult tegen Dinxperlo.

Longa '30 neemt revanche op BWO

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft zaterdagavond het lastige uitduel met BWO gewonnen. Na 90 minuten stond er een 1-3 eindstand op het bord. Daarmee nam Longa '30 revanche voor de thuisnederlaag (1-2) eerder dit seizoen.

De man die namens BWO twee keer had gescoord in Lichtenvoorde, Timo Voss, begon op de bank. Longa '30 trad aan met dezelfde elf spelers die vorige week Quick 1888 hadden verslagen. Die elf begonnen goed aan de wedstrijd. Het eerste wapenfeit was een voorzet van Freek Heinsbroek, maar die werd helaas niet op waarde geschat door zijn collega-aanvallers. Kort daarna dacht Thomas Kerperien de score te openen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ook BWO dacht op voorsprong te komen, maar Pim te Loeke redde fantastisch op een inzet van dichtbij. Na 25 minuten viel de openingstreffer dan toch. Thom Berendsen werd dom in de rug geduwd in de zestien waardoor de scheidsrechter niets anders kon dan de bal op de stip te leggen. Simon Klein Goldewijk zag zijn inzet via de onderkant van de lat binnen stuiteren: 0 - 1. Niet lang daarna zat Longa '30 op rozen. Een mooie aanval leidde tot een steekbal van Thomas Kerperien op Boet Kemperman, die de bal prima langs de keeper schoot: 0 - 2! Nadat de scheidsrechter om onbegrijpelijk redenen de bal niet opnieuw op de stip legde na een overtreding op Thom Berendsen, kwam Longa '30 vlak voor rust goed weg toen een BWO-speler de bal op de lat kopte.

Direct na rust had Longa '30 diverse kansen om het duel te beslissen. De grootste was voor Thomas Kerperien, maar hij wist een puike voorzet van Twan Wolters niet tussen de palen te krijgen. BWO bleef daardoor geloven in een goede afloop en was vooral bij standaardsituaties erg gevaarlijk. Bij een van die situaties werd de 1 - 2 binnengekopt en dat was de aanleiding voor een moeizaam laatste half uur. BWO bleef bij corners en ingooien levensgevaarlijk, terwijl Longa '30 te slordig was in de tegenaanval. In de blessuretijd, vlak nadat BWO met tien man was komen te staan, was het Thom Berendsen die uit een assist van Te Loeke toch de 1 - 3 binnenschoot.

Door de zege, en het verlies van Rohda en het gelijkspel van RKZVC, is Longa '30 weer koploper in de 1ste Klasse. Het blijft spannend! Aanstaande zondag wacht het thuisduel tegen Tubantia, dat in de laatste twee wedstrijden zowel Rohda als RKZVC op een gelijkspel hield.