Pascal Bennink, Hermien Beerten en Silke Rensen. Foto: Annekée Cuppers
Pascal Bennink, Hermien Beerten en Silke Rensen. Foto: Annekée Cuppers Foto:

'Ik werk nog altijd met plezier, het houdt me jong'

LICHTENVOORDE - Haar huidige werkgever was pas acht jaar oud toen Hermien Beerten (73) vier decennia geleden in dienst trad bij familie Bennink. Door de jaren heen heeft ze het allemaal meegemaakt, de start van het supermarktbedrijf aan de Van Heijdenstraat, de komst van de computer en de gezellige stapavondjes met 'de jonkies'.

Door Annekée Cuppers

Op Goede Vrijdag mocht Hermien een veertigjarig dienstverband op haar conto schrijven en werd door Pascal Bennink, management en collega's van Jumbo Lichtenvoorde in 't zonnetje gezet. "Ik heb altijd de steun gehad van mijn man en kinderen en zolang ze me hier op kantoor nog willen houden, blijf ik aan de slag want werken houdt me jong! Ik doe het nog altijd met veel plezier."

Jumbo-ondernemer Pascal Bennink is erg blij met zijn trouwe kracht: "Hermien loopt al zoveel jaren mee en je kent elkaar door en door. Jarenlang werkte Hermien in de winkel en was een bekend gezicht in Lichtenvoorde. Nu werkt ze sinds een aantal jaren op kantoor in een baan die goed bij haar past en waar we allebei heel tevreden over zijn. Hermien is eerlijk, betrouwbaar en zet zich altijd enorm in voor haar werk en haar collega's. Daar ben je als werkgever natuurlijk erg blij mee." Bijzonder is dat ook Hermiens oudste kleinkind, Silke Rensen (16) , inmiddels bij Pascal Bennink in dienst is. Daar is Hermien erg trots op. Maar ook al staat de volgende generatie al klaar om het stokje van haar over te nemen, voorlopig denkt Hermien nog niet aan stoppen. "Het is niet iedereen gegeven om op mijn leeftijd zo midden in het leven te kunnen staan. Maar zolang de privéomstandigheden het toelaten en ik het met de computer allemaal nog een beetje bij kan houden, hou ik het nog wel een aantal jaartjes vol."