Een sfeervolle opkomst van het kinderkoor. Foto: Marijke Domhof
Een sfeervolle opkomst van het kinderkoor. Foto: Marijke Domhof

Matthäus Passion van ontroerende schoonheid

ZIEUWENT - Dat de uitvoering van het meesterwerk van J.S. Bach in Zieuwent zich met recht kan plaatsen in het rijtje Amsterdam, Naarden, Leiden, Rotterdam en Deventer, werd afgelopen vrijdag maar weer eens bevestigd. In een goed gevulde Werenfriduskerk konden de bezoekers genieten van een uitstekende uitvoering van de Matthäus Passion.

Door Annekée Cuppers

Naast het debuterende kinderkoor van de Jozefschool uit Zieuwent, voerde ook de Zuid-Koreaanse counter-tenor Miho Jeong voor het eerst in Nederland de Matthäus op. Hij maakte een zeer overtuigende indruk, naast de gevestigde namen als Hilde Coppé, Vincent Lesage (evangelist), Matthew Zadow (in de rol van Jezus), Erik Slik en Michael Adair. Een van de solisten noemde Jeong zelfs een wereldster.

Met de ondersteuning van de koren Vocaal Ensemble Ex Arte, Concentus Cantzione en het orkest Concerto Barocco, de prachtig uitgelichte kerk en de gastvrije verzorging door de vele vrijwilligers van stichting Paaspop Klassiek werd, volgens Engel, de beste uitvoering van de Matthäus in Zieuwent neergezet sinds zijn dirigeerdebuut in 2012. Dat hij daarin niet alleen staat, bleek wel uit het minutenlang durende applaus dat alle artiesten na afloop ten deel viel.

Lees ook de prachtige recensies op de facebookpagina:
facebook.com/Paaspopklassiek.