Lars Oesterholt, Christian Reinders, Marlin Gebbink Wilfried Wopereis, Jorien Wopereis en Simone Gebbink.
Lars Oesterholt, Christian Reinders, Marlin Gebbink Wilfried Wopereis, Jorien Wopereis en Simone Gebbink. Foto:

De 'Halve' van Hengelo 2018

Op de tweede paasdag, 2 april 2018, vond de 46e editie van de Halve Marathon van Hengelo plaats. Ruim 1300 lopers deden mee aan één van de zes afstanden en zo ook 5 van de 8 deelnemers die hebben meegedaan aan de "Halve van Hengelo -clinic" georganiseerd door Christian Reinders van Run&BFit in samenwerking met de Hamalandhal. In negen weken tijd hebben zij samen getraind om de 5 of 10 km te volbrengen.

Op deze mooie, in eerste instantie frisse, dag stonden de 5 deelnemers klaar om een prestatie neer te zetten. Voor de een betekende dit een vuurdoop op een evenement als deze en voor de ander een nieuwe uitdaging op een afstand die ze nog niet eerder als wedstrijd hadden gelopen.

Om 11.00 uur klonk het startsignaal in het bekende Fanny Blankers Koen-stadion en vertrok de meute via een ronde door het stadion. Binnen iets meer dan een half uur kwam de eerste clinic-deelneemster het stadion binnen gelopen onder aanmoediging van familie en bekenden. Daarna volgden de 10 km.-lopers snel. De eerste van de club volbracht de 10 km. in een nette tijd van 0.57.29 uur en in een tijdsbestek van 5 minuten kwamen ook de andere deelnemers binnen. De een had het zwaarder gehad dan de ander; echter was de conclusie dat eenieder super had gelopen. Met een brede glimlach werden ervaringen uitgewisseld. Alle uitslagen zijn terug te lezen op de site van de Halve van Hengelo.
Na dit succes zal er hoogstwaarschijnlijk een volgende clinic worden opgezet. Houd daarom onze berichtgeving op Facebook en in de Elna in de gaten.