Alzheimer Café

LICHTENVOORDE - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lichtenvoorde op de vierde woensdag van de maand. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt. Deze maand is het Alzheimer Café op woensdag 25 april van 20.00 tot 21.30 uur in het Grand Café van Careaz Antoniushove aan de Rapenburgsestraat. De zaal is open vanaf 19.30 uur, de toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Het thema van deze maand is: Hoe regel ik zorg en wat komt er bij kijken als opname in zicht komt?

Zoekt u zorg die goed bij u past? Dan komen er veel vragen op u af. Over het aanvragen van een zorgindicatie, de eigen bijdragen en extra kosten. Wanneer is de tijd "rijp" voor het aanvragen van zorgindicatie? Hoe regelt u een aanvraag voor zorg thuis of een eventuele aanvraag voor opname? Wat houdt de Wet langdurige zorg (Wlz) in. Het is een lastig vraagstuk als je dit voor je partner of ouder moet doen. Wat als er geen opnamewens is, maar de zorg thuis zo intensief en hoog in kosten wordt, dat een opname onder de Wlz logisch wordt? Tijdens het Alzheimer Café zal Marion Versteeg, zorginhoudelijk adviseur Wlz van zorgkantoor Menzis, de aanwezigen wegwijs maken in de mogelijkheden van passende zorg. www.alzheimer-nederland.nl tel. 06-13514411


VIT zoekt coördinator

OOST GELRE - VIT-hulp bij mantelzorg biedt ondersteuning aan mantelzorgers in de gemeente Oost Gelre door het inzetten van vrijwilligers. Voor de begeleiding en coördinatie van dit vrijwilligerswerk is VIT op zoek naar een vrijwillige coördinator.

De vrijwillige coördinator regelt en voert intakegesprekken met vrijwilligers en hulpvragers en verzorgt de 'matching': het bij elkaar brengen van vrijwilliger en hulpvrager. Men biedt ondersteuning en begeleiding aan de vrijwilligers en werkt hierbij nauw samen met een andere vrijwillige coördinator en met de mantelzorgconsulent.

Wie een aantal uren per week beschikbaar is voor dit werk, en woont in de gemeente Oost Gelre en goed met mensen kan omgaan, is wellicht de geschikte persoon voor dit vrijwilligerswerk. VIT zorgt er namelijk voor dat men goed voorbereid aan de slag gaat. Naast collegiale en professionele ondersteuning kan men met regelmaat deelnemen aan gratis cursussen en themabijeenkomsten. Vanzelfsprekend worden de onkosten vergoed.

Geïnteresseerden, of wie wat meer informatie wil, kan contact opnemen. VIT is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 15.00 uur op tel. 0544-820000 of via e-mail info@vithulpbijmantelzorg.nl.


Jubileumconcert Lach en 'n Traan

LICHTENVOORDE - Smartlappenkoor 'n Lach en 'n Traan bestaat vijftien jaar en dat gaat gevierd worden met een jubileumconcert in De Koppelpaarden in Lichtenvoorde. Op zaterdagavond 21 april vanaf 19.30 uur gaat het koor zingen. Er is ook een gastoptreden van de welbekende Jossies. Het koor nodigt iedereen uit om te komen meezingen. Entree is gratis; wel hoopt het koor op een vrije gift na afloop. Het repertoire is Nederlandstalig.