Vlnr Jurgen Pillen, Gerrit Bannink, Vincent Weeber, Dorus Goossens en Hennie Stortelder. Foto: Jurgen Pillen
Vlnr Jurgen Pillen, Gerrit Bannink, Vincent Weeber, Dorus Goossens en Hennie Stortelder. Foto: Jurgen Pillen

Al ruim zes jaar vertrouwde gezichten bij Taxi Oost Gelre

LICHTENVOORDE - Een prachtteam hebben ze, zo vinden Hennie en Agnes Stortelder van Taxi Oost Gelre. Hennie: "We hebben het enorm getroffen met onze chauffeurs. Al vanaf de start van ons bedrijf in 2012 zijn ze bij ons en verloopt de samenwerking bijzonder prettig. En voor onze klanten is het natuurlijk ook fijn dat ze vertrouwde gezichten zien."

Door Annekée Cuppers

Na enkele jaren onderbreking, hij kreeg een mooie baan in de bouw aangeboden, is Hennie (64) nu ook zelf weer achter het stuur te vinden. "Door het toenemende aantal ritten heb ik besloten ook zelf weer te gaan rijden en daar geniet ik enorm van. Vooral op de zakelijke ritten ontmoet je veel verschillende mensen uit allerlei landen. Dat levert vaak boeiende gesprekken op."
Behalve zakelijke ritten verzorgt Taxi Oost Gelre ook ritten van en naar het ziekenhuis. "We zorgen ervoor dat de mensen op tijd op hun afspraak zijn en indien nodig begeleiden we ze naar de juiste poli. Na de afspraak brengen we hen ook direct weer naar huis. Vooral voor mensen die een serie van bestralingen moeten ondergaan, is het prettig dat ze niet onnodig hoeven te wachten."

Daarnaast kunnen ook kleine groepen (tot 8 personen) bij Taxi Oost Gelre terecht. "Reisje gepland vanaf Schiphol? Dan is vervoer met onze bus prijstechnisch interessant. Want reken maar uit hoeveel je kwijt bent aan brandstof en parkeren." De bus wordt ook ingezet bij het vervoer van cliënten naar een zorgboerderij in de omgeving. Een samenwerking waar beide partijen erg tevreden over zijn maar waarvan het nog enigszins onzeker is of die in de toekomst kan worden voortgezet. Hennie: "Ook het WMO-vervoer wordt uitbesteed. Grotere vervoerders kunnen hier op inschrijven maar hierdoor dreigen kleinere taxibedrijven dit soort opdrachten te verliezen. Dat is onwenselijk, zowel voor de cliënten en de instellingen die hun vaste chauffeur niet willen missen, als voor de taxi-bedrijven. Juist zij zijn belangrijk voor de lokale economie en de mobiliteit in de regio. Met de vaste ritten ben je als bedrijf gegarandeerd van een bepaalde hoeveelheid werk. Dat is weer van belang voor het aantal chauffeurs dat je in dienst kunt nemen en de grootte van het wagenpark."

Hennie heeft naar aanleiding van een gesprek met de gemeente en ZOOV goede hoop dat Taxi Oost Gelre de ritten naar de zorgboerderij kan blijven behouden. "We snappen dat Taxi Oost Gelre te klein is om mee te gaan in de aanbestedingen en dat ZOOV het schoolvervoer gegund is. Maar in omliggende gemeentes hebben kleine taxibedrijven ook een aantal WMO-ritten kunnen behouden, dan zou dat in Oost Gelre ook mogelijk moeten zijn."

Zelf verder groeien om in de toekomst ook mee te kunnen bieden in de aanbestedingen wil Hennie niet. "Juist door de kleinschaligheid van ons bedrijf, is het prettig werken."


www.taxioostgelre.nl


Limburgs Beltruck in pand Hummelink Mercatorstraat

ZIEUWENT- In het leegstaande pand van Hummelink Bouw aan de Ruurloseweg 3 in Zieuwent komt een vestiging van Beltruck, dat maakt de gemeente Oost Gelre bekend. Hummelink werkt sinds januari van dit jaar vanuit het pand aan de Mercatorstraat in Lichtenvoorde.

Door Kyra Broshuis

De gemeente heeft medewerking toegezegd aan de eigenaar van het pand om het gebruik te wijzigen. Ook wordt er een bedrijfswoning op het perceel toegestaan. Het bedrijf Beltruck is gevestigd in Susteren in Limburg en bedient de Nederlandse markt op het gebied van containerzijladersystemen. Alle activiteiten rondom deze systemen worden ontwikkeld, geproduceerd en op de markt gebracht door Beltruck. Het bedrijf heeft een eigen merknaam: Niconlift.
De nieuwe vestiging in Zieuwent zal zich vooral richten op het afbouwen en testen van hydraulische hef-armen. Deze armen worden vervaardigd bij Esve, de bekende trailerbouwer uit Lichtenvoorde. Beltruck werkt in Susteren veel met zzp'ers en dat zal straks in Zieuwent ook het geval zijn.

In het pand waar Hummelink zat, komt nu het Limburgse Beltruck. foto: Kyra Broshuis