Tanja Bouwhuis (rechts) met de symbolische cheque die ze gaat overhandigen aan VASA-voorzitter Annemiek Joldersma. Tussen Bouwhuis en Joldersma (van links naar rechts) Nel Lindner, Ada Kortschot en Jolanda Aagten. Foto: Bart Kraan
Tanja Bouwhuis (rechts) met de symbolische cheque die ze gaat overhandigen aan VASA-voorzitter Annemiek Joldersma. Tussen Bouwhuis en Joldersma (van links naar rechts) Nel Lindner, Ada Kortschot en Jolanda Aagten. Foto: Bart Kraan Foto:

Eddy van der Leij presentator Sportcafé

GROENLO - Op donderdagavond 31 mei - de avond voorafgaande aan het 29ste Internationaal Marveldtoernooi - vindt alweer voor de elfde achtereenvolgende keer de gezamenlijke sponsoravond plaats. Deze avond wordt georganiseerd door het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi in samenwerking met het bestuur van de s.v. Grol. Het toernooi zelf kent dit jaar deelname van Ajax, Feyenoord, PSV, FC Twente, SV Grol, FC Barcelona, Atlético Madrid, Bayer 04 Leverkusen, Korea FL, Red Bull Brasil, Paok FC en Celtic FC. De sponsoravond staat tevens in het teken van 100 jaar s.v. Grol. Alle sponsoren van de s.v. Grol en het Internationaal Marveldtoernooi worden voor deze avond uitgenodigd.

De avond start met een sportcafé onder leiding van Eddie van der Leij met Nathan Rutjes en Hans Kraay jr. De laatste is oud-profvoetballer, voetbalanalist, voetbaltrainer en televisie-presentator. Als speler kwam hij tussen 1977 en 1997 uit voor vijftien verschillende clubs en stond hij bekend als een harde verdediger die veel overtredingen maakte. In 1996 was hij al eens te gast in Groenlo, destijds om de prijsuitreiking te verrichten op de 7de editie van het Internationaal Marveldtoernooi.
Nathan Rutjes is een profvoetballer die begon met voetballen bij de Rotterdamse amateurclub CVV in Charlois. Daarna vertrok hij naar Alexandria '66. Hij werd, samen met medespeler Jeffrey Rijsdijk, opgemerkt door de scouts van Sparta Rotterdam, waar hij zich op 22-jarige leeftijd aansloot bij de selectie. Hij maakte zijn debuut als invaller voor de hoofdmacht van Sparta op 18 januari 2006, in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. In juni 2012 tekende hij een meerjarig contract bij MVV Maastricht. In de zomerstop van 2014 maakte Rutjes samen met toenmalig MVV-ploeggenoot Tom van Hyfte de overstap naar Roda JC Kerkrade. Rutjes is met zijn tien jaar ervaring in het betaald voetbal een kenner op het gebied van (top)sport. Vanwege zijn sociale vaardigheden is hij daarnaast veelvuldig betrokken bij maatschappelijke activiteiten. Als spreker geeft hij lezingen en interviews door het hele land bij bedrijven, scholen, sportclubs en andere organisaties.

Na het sportcafé zal de avond op een humorvolle manier afgesloten gaan worden door Ernest Beuving. Hij is een cabaretier, woonachtig in Enschede en bekend van Ernesto en Marcellino, een Nederlands cabaretduo, dat gevormd werd door hem en Marcellino Bogers. Zij leerden elkaar kennen in psychiatrisch ziekenhuis Wolfheze. Beuving vervulde daar zijn vervangende dienstplicht en Bogers werkte er als psychiatrisch verpleegkundige. Ernest Beuving maakt deel uit van Goeie Tukkers zijn geen Motherf*ckers, Beuving trekt heel Nederland door met zijn voorstelling De Bende van Beuving.


VASA krijgt vijfhonderd euro van
Tanja Bouwhuis

WINTERSWIJK – De Vereniging Aangepast Sporten (VASA) Achterhoek heeft van Tanja Bouwhuis Fotografie en Ontwerp vijfhonderd euro gekregen. Bouwhuis overhandigde daartoe op dinsdagavond 10 april in zwembad Jaspers, een van de drie locaties waar leden van de VASA sporten, de bestuursleden Annemiek Joldersma, Ada Kortschot, Nel Lindner en Jolanda Aagten een symbolische cheque.

Door Bart Kraan

Het bedrag van vijfhonderd euro betreft de opbrengst van de verkoop van de eerste serie exemplaren van de mannenkalender die Bouwhuis heeft vervaardigd om de VASA financieel te steunen. Bouwhuis wilde graag een regionale vereniging of stichting steunen die het geestelijk dan wel lichamelijk gehandicapte mensen mogelijk maakt om te sporten. "k wilde graag wat doen en het was al snel duidelijk dat ik iets wilde doen voor mensen met een beperking. Mijn zwager zit in een rolstoel vanwege een groeiafwijking en ik heb van hem gehoord dat het lastig is om te sporten als je niet kunt lopen. Daarvoor moet je ver reizen. En ik heb zelf affiniteit met sport'', aldus Bouwhuis die bewust geen landelijke stichting of vereniging op gebied van sporten voor gehandicapte heeft geholpen. "Ik had wel iets kunnen doen voor bijvoorbeeld Spieren voor Spieren, maar dan was mijn geld op de grote hoop beland en had ik niet geweten wat ermee gebeurd was.''

Het gaat om verjaardagskalenders, waarvan exemplaren nu nog verkrijgbaar zijn bij CP Grafimedia aan de Misterstraat in Winterswijk, Primera aan De Leest 58 in Lichtenvoorde en Beauty by Claudy Beards and Barbershop aan het Rembrandtplein 6 in Lichtenvoorde en zijn te bestellen bij zwembad Jaspers. "Die kalenders zijn over tien jaar nog te gebruiken, want die mannen blijven mooi'', glimlacht VASA-bestuurslid Jolanda Aagten.