Zomerse sferen tijdens het Marvo '76  Beachvolleybaltoernooi. Foto: Peter Kolkman
Zomerse sferen tijdens het Marvo '76 Beachvolleybaltoernooi. Foto: Peter Kolkman Foto:

22ste Beachvolleybaltoernooi in Mariënvelde

MARIƋNVELDE - Traditiegetrouw in het weekend voor de Zwarte Cross, van vrijdag 6 tot en met zondag 8 juli organiseert volleybalvereniging Marvo '76 voor de 22ste keer al weer een groots Beachvolleybaltoernooi. De parkeerplaats voor het BMV-gebouw zal bedekt worden met een dikke laag zand waarop zes velden aangelegd worden. In de omgeving van de BMV verrijst een gezellig strandpaviljoen met een tent, een bar voor een hapje en een drankje en een luchtkussen voor de jeugd.

Vrijdagavond is het 2 x 2 toernooi. In deze klasse is er een dames en heren poule, waarin we twee tegen twee spelen. Een klasse voor de echte fanatiekeling. Zaterdagmorgen zijn de mini's aan de beurt (circulatievolleybal niv. 5 & 6) en de ABC Jeugd tot 18 jaar in teams van vier spelers. In de middag wordt er gestreden om de "Marvo-Beach-Cup". In die klasse spelen de meer prestatiegerichte dames- en herenteams en wordt er nauwer volgens de regels gespeeld. Dit is bedoeld voor competitiespelers, waarbij het niveau gemiddeld rond de 1ste - 2de klasse ligt . Teamgrootte: drie personen. De zondag staat geheel in het teken van recreatief beachvolleybal voor bedrijven-, vrienden- en familieteams. Heren- en damesteams spelen drie tegen drie, mixed teams spelen vier tegen vier.

Teams kunnen zich tot 17 juni inschrijven. De organisatie geeft echter aan niet te lang te wachten, want het "vol-is-vol-principe" geldt. De inschrijfgelden zijn: mini's, ABC-jeugd en 2x2 toernooi 15 euro, Beach Cup & recreatief dames /heren 20 euro en mixed recreatief 25 euro. Zondag is er na afloop van het zondag programma de mogelijkheid om gezamenlijk met je team en supporters/ vrienden/ familie te barbecueƫn. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Voor het inschrijfformulier (toernooi en bbq): marvo76.nl of facebook "MarvoBeach". Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jan Willem Waenink, tel. 06-15 69 94 68 of marvo76toernooi@gmail.com.


Finale kruisjastoernooi Beneman

VRAGENDER - Op maandag 30 april wordt de laatste avond van het kruisjastoernooi van Beneman gehouden. De nummer een na zeven avonden heeft een voorsprong van meer dan 550 punten maar er is nog zeker een mogelijkheid voor de nummers twee en drie. De spanning loopt dus op maar zeker zo belangrijk is het om de avondwinnaar te worden.

De zevende ronde van dit evenement werd gehouden op 26 maart. Maar liefst 60 deelnemers streden om de avondprijzen. De uitslag van deze avond was: 1. Laurens Meekens/ Joop Spijkers (4721 p.); 2. Bennie Klein Avink/ Hugo Klein Tank (4507 p.); 3. Sven Weeber Sven/ Marc Karnebeek (4211 p.). In de tussenstand gaat het paar Tonnie Klein Gunnewiek/ Vincent Hulshof aan kop gevolgd door Laurens Meekes Laurens/ Joop Spijkers. Maandag belooft dus een spannende avond te worden want de nummer twee heeft de voorsprong van 1012 punten teruggebracht naar 550 waarmee ze nog kans maken op de eerste plaats.


Afbeelding