Nieuwe expositie in Den Diek

LICHTENVOORDE - Galerie Lodiek komt weer met een nieuwe expositie in sociaal cultureel centrum Den Diek onder het motto: "Kunst zonder beperking " Iedereen mag hier exposeren want kunst kent geen beperking. Al vele jaren is de galerie actief. Toch weten veel mensen de weg naar Den Diek nog niet te vinden, een gemiste kans. De expositie wordt geopend op zondag 22 april en duurt tot en met zondag 27 mei.

Naast Saman Rash waarover u vorige week heeft kunnen lezen in deze krant, exposeren Gerrie van Braak en Maikel ter Maat bij Galerie Lodiek. Gerrie maakt al ruim 25 jaar handgevormd keramiek. Haar werk kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan vormen. Ze worden laag voor laag opgebouwd en geglazuurd in harmonieuze kleuren. Maikel ter Maat schildert al heel lang en voelt zich een echte kunstenaar. Veel beroemde schilders inspireren hem. Maikel schildert meestal abstracte kunst en zijn werk kenmerkt zich door het gebruik van felle kleuren.

De openingstijden van Lodiek zijn op de zondagen van 14.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.


Expositie teken- en
schildergezelschap GUM

BREDEVOORT - Op zaterdag 21 april van 11.00 tot 17.00 uur vindt de 2e expositie plaats van GUM in de school op 't Zand in Bredevoort. Er is werk te zien van 28 cursisten, beginners en gevorderden, van het dit teken- en schildergezelschap. Iedereen is van harte welkom om de schilderijen te bewonderen. De makers zijn ook aanwezig. De toegang is uiteraard gratis.

U kunt zich ook inschrijven voor de teken- en schildercursussen voor het nieuwe seizoen (start half september 2018). Cursusleider is Robert Jansen. Voor meer informatie:info@robart.nu