Dik verdiende overwinning RKZVC

ZIEUWENT - Daar waar vorige week de drie koplopers Longa '30, Rohda Raalte en RKZVC gelijk speelden, maakten ze vandaag geen van drie fouten en wonnen ze hun wedstrijden gemakkelijk. De strijd om het kampioenschap gaat dus verder. Op voorhand leek het vandaag geen makkie te worden omdat STEVO (Geesteren O) na de thuisnederlaag eind januari tegen RKZVC (0-3) nadien driemaal gelijk speelde en vijf maal won. Bovendien stonden ze in de 3de periode bovenaan met 10 punten uit 4 wedstrijden.

Voor rust begon RKZVC - net als voorgaande weken - voorzichtig en langzaam in de opbouw. Bij het uitverdedigen waren er ook wat slordigheden. Het eerste kansje kreeg Sjors Storkhorst over rechts met een puntertje maar de Geesterense keeper kon de bal gemakkelijk blokken. In de 17de minuut was er een kansje vanuit een schuine hoek voor STEVO maar de bal ging ruim voorlangs. STEVO speelde veel met de lange bal maar kreeg STEVO voor rust verder maar één aardige kans omdat de Zieuwentse verdediging ook behoorlijk kopsterk is,. Na een aanname met de borst van een STEVO-spits op de zestienmeter werd ruim naast geschoten. In de 28ste minuut kwam RKZVC gelukkig op 1-0 voorsprong. De Geesterense keeper ging onder een corner van Waldo Rhebergen door waarna de bal via STEVO-verdediger Ingmar Reinerink in eigen goal ging. Na een mooi schot van Joey Belterman - dat via een been nog net over ging - viel in de 40ste minuut de 2-0. Jens Schutten bereikte Sjors Storkhorst op rechts die een verdediger naar binnen uitkapte en hard in de linker bovenhoek de ruststand binnen schoot.

Waren er voor rust nog weinig kansen, na rust was het vooral voor de STEVO-goal volop genieten voor de Zieuwentse supporters. De eerste 20 minuten na de thee drong RKZVC sterk aan en kreeg het al veel kansen zonder dat ze scoorden. De (schiet)kansen in die periode waren voor Sjors Storkhorst, Mart Schutten, Joey Belterman, Waldo Rhebergen en Jens Schutten. Rond de 65ste minuut begon STEVO achterin één op één te spelen. Dat resulteerde in meer druk op de Zieuwentse goal. Een eerste waarschuwing kwam in de 66ste minuut maar het schot ging ruim over. Zes minuten later was het wel raak. Na een voorzet van links kon Ingmar Reinerink in het centrum ongehinderd de 2-1 binnen koppen. Echter, met het één op één spelen in de achterhoede, tekende STEVO ook min of meer het eigen doodvonnis door de ruimte die de Zieuwentse aanvallers voorin kregen. Eerste knalde Waldo Rhebergen nog net een halve meter links naast de goal maar met snelle aanvallen in de 78ste en 79ste minuut kwam de 4-1 op het scorebord. De 3de goal kwam nadat Joey Belterman vanaf links - bijna over de achterlijn - helemaal naar binnen door liep en de bal panklaar aflegde op vijf meter van goal en Sjors Storkhorst een intikkertje had. De 4de goal volgde na een verre uittrap van keeper Huib Jonkman naar Jouke Knippenborg op links. Hij passte naar binnen waar Joey Belterman door kon lopen, vervolgens de keeper met een schaarbeweging de keeper uitspeelde en daarna binnen tikte. STEVO gaf zich echter nog niet gewonnen en scoorde in de 81ste minuut met een fantastische knal van Stan Nijhuis vanaf 30 meter in de linker bovenhoek de 4-2. RKZVC speelde de laatste 20 minuten haast galleryplay en dat kwam tot uiting in de laatste goal na een prachtaanval over een schijf of 8 …. in de 86ste minuut. De laatste spelers in die aanval: Waldo Rhebergen bereikte Jouke Knippenborg in het midden die direct doorspeelde op Sjors Storkhorst aan de linkerkant. Sjors kapte de keeper uit, vervolgens nog een verdediger en tikte daarna simpel de 5-2 binnen. Een minuut later moest een Geesterense verdediger nog een inzet van Joey Belterman op de doellijn wegtrappen. De volgende competitiewedstrijd is zondag tegen NEC.

Geen punten voor KSV

VRAGENDER - KSV 1 slaagde er afgelopen zondag niet in uit te lopen op KSH, dat tevens de tegenstander was deze dag. In Harreveld stond na 90 minuten voetbal 1-0 op het scorebord.

KSV begon fel aan de wedstrijd. Al na vijf minuten was daar de eerste grote kans. Een vrije trap werd laag in het 16-meter gebied van KSH gegeven, maar het schot van Teun Lageschaar ging net naast. Een kwartier later was daar de volgende kans voor KSV. Erwin van de Wolfshaar kopte een cornerbal in het zijnet. Na 23 minuten kwam KSH op voorsprong. Nadat Pascal Wolterink een hard schot keerde, werd er vanuit de rebound gescoord. Hierna was het vooral KSH dat een aantal kansen kreeg. KSV kwam er in de eerste helft weinig meer aan te pas. Kort voor rust was daar toch nog een kans op de gelijkmaker. Walter Overkamp schoot hard op goal nadat hij de bal terug kreeg gelegd van Stan Gunnewick. Maar zijn schot werd gekeerd door de keeper van KSH. KSV zocht de kleedkamer op met een 1-0 achterstand.

Na rust kwam KSV goed uit de startblokken en werd er gezocht naar de gelijkmaker. Al na een paar minuten mocht KSV een vrije trap nemen op de rand van de 16 meter. Walter Overkamp nam de vrije trap welke bij Rick Tanck in de voeten belandde. Rick Tanck kon hard uithalen maar hij zag zijn schot op de lat belanden. KSV voetbalde beter dan in de eerste helft. Dit resulteerde in een aantal kansen, echter vond de bal het net niet. Na 78 minuten kwam er een dubbele wissel aan KSV kant. Stan Gunnewick en Rick Tanck verlieten het veld, Max Elshof en Tom Ribbers vielen in. KSV bleef zoeken naar de gelijkmaker maar ook met deze frisse wind in het veld viel die maar niet. Na 88 minuten was daar een grote kans. De bal kwam hoog in de 16 aangespeeld, alleen kon Teun Lageschaar de bal niet goed genoeg sturen met zijn hoofd waardoor deze bal over de achterlijn werd gekopt. Hierna viel Wout Oonk nog in. Hij kwam erin voor Twan Jurjus. In de 5 minuten blessuretijd gebeurde er nog van alles maar na het fluitsignaal stond er nog steeds 1-0 op het scorebord. Geen punten voor KSV vandaag. Aanstaande zondag treedt KSV aan tegen Rekken.