Richard Elschot (2de van links), Anja Spijkers (4de van links) en
Henk Gunnewijk (geheel rechts) met hun partners. Foto: Lars Bloemers
Richard Elschot (2de van links), Anja Spijkers (4de van links) en Henk Gunnewijk (geheel rechts) met hun partners. Foto: Lars Bloemers

Antonius huldigt jubilarissen tijdens voorjaarsconcert –Lets make music-

VRAGENDER - Fanfare en Slagwerkgroep Antonius heeft tijdens het voorjaarsconcert van 7 april, drie van haar leden gehuldigd. In de pauze van de muzikale avond werden Anja Spijkers, Richard Elschot en Henk Gunnewijk in het zonnetje gezet. Anja en Richard waren 25 jaar lid en Henk zelfs 40 jaar. Alle drie zijn ze trouw lid van de vereniging en doen ze vele hand- en spandiensten naast hun muzikale bijdrage. Ze kregen een speldje van de KMNO, een oorkonde en een bos bloemen. We feliciteren alle drie de jubilarissen nogmaals en bedanken hen voor hun inzet voor de vereniging.

Het concert werd geopend door de fanfare onder leiding van dirigent Gert Wensink met St Florian Choral van Thomas Doss en vervolgde de avond met Tussen Veluwe en IJssel van Alfred Willering en sloot het eerste blok af met de mars Arsenal. Daarna nam de slagwerkgroep onder leiding van Nick Verburgt het stokje over en opende met Back to Powell. Een mooi arrangement om in het ritme te komen. Daarna speelde het Drum, Set and Match. Een compositie met een mooie rockbeat met een hoofdrol voor Harm Groot Zevert en Rick Elschot op het drumstel. Net voor de pauze traden de leerlingen van de slagwerkgroep op. Onder leiding van Harm Groot Zevert speelde eerst Lieke Berendsen haar voordracht. Het was een mooie uitvoering. Zij werd opgevolgd door Niels Schoenmakers. Met passie en met volle overgave speelde hij samen met Harm zijn partijtje in Drumbattle. Als laatste leerling was het de beurt aan Douwe Hijink. Op de bongo's zette hij ook zijn stukje muziek neer.

Na de pauze werden door de fanfare achtereenvolgens de werken Ross Roy, Caravan, The incredible, Band of brothers, You only live twice en Music van John Miles ten gehore gebracht. De slagwerkgroep zetten het programma voort met Walk on the Wild. Een mooi stuk met een prachtige opbouw van verschillende tempi. Het werd met veel passie gespeeld en de dynamiek was duidelijk te horen. Als vierde werk werd Vitamin P gespeeld. Een mooi concertwerk waarin de snaredrum en de hihat een belangrijke rol hadden. Tot slot speelde de slagwerkgroep het stuk Sumo Spirits. Een vraag en antwoordspel tussen de vier partijen met een paar solo's erin. Al met al een gevarieerd programma dat het publiek wist te boeien.

De dirigent Gert Wensink en instructeur Nick Verburgt konden terugkijken op een geslaagde avond.