Longa '30 neemt lastige horde in Enschede

LICHTENVOORDE - Longa '30 heeft een knappe 0-3 zege geboekt tegen Rigtersbleek. De uitslag tegen de nummer vijf van de ranglijst doet vermoeden dat het een gemakkelijke middag was, maar dat was het allerminst.

In het eerste kwartier tastten beide ploegen elkaar af en gebeurde er weinig noemenswaardigs. In het vervolg van de eerste helft ontspon zich een leuke wedstrijd met kansen voor beide doelen. Zo schoot Freek Heinsbroek een corner van Nick te Veldhuis net over en kon Thom Berendsen de bal net niet langs de uitkomende keeper tikken. Aan de andere kant kwam Longa '30 ook een aantal keer goed weg. Pim te Loeke kon ternauwernood de bal van de voet van de snelle Youri Gersman plukken, terwijl een gevaarlijk voorzet van Gerard Monnikhof door zijn collega's van Rigtersbleek werd gemist. Daarnaast was de thuisploeg erg gevaarlijk bij corners en vrije trappen, zo kopte Jasper Agelink na een stuit net over. Juist in de fase dat Rigtersbleek de betere ploeg was, sloeg Longa '30 toe. Een lekkere voorzet van Freek Heinsbroek werd door Thomas Kerperien in het doel gekopt: 0-1. Longa '30 ging daardoor rusten met een ietwat onverdiende voorsprong.

Na rust zat Longa '30 al snel op rozen. Een (onterechte) corner van Nick te Veldhuis werd door Gerard Monnikhof in eigen doel geschoten: 0-2. Rigtersbleek moest door de 0-2 risico gaan nemen waardoor Longa '30 veel ruimte kreeg in de tegenaanval. Hoewel Rigtersbleek veel balbezit had, gaf Longa '30 nauwelijks kansen weg. De verdediging stond als een huis, en als men dan toch een keer verslagen was, dan stond doelman Pim te Loeke op zijn post. In de tegenaanval kreeg Longa '30 legio mogelijkheden om het duel te beslissen. Net nadat Freek Heinsbroek na een perfecte pass van Nick Te Veldhuis verzuimd had de 0-3 binnen te schieten, deed Thom Berendsen dat na uitstekend voorbereidend werk van Mark Elferink wel. De wedstrijd was toen wel gespeeld en Longa '30 bleef vrij gemakkelijk overeind.

Opstelling Longa '30: Te Loeke, T. Wolters, Stevens, Weijman, Elferink, Beuting (79. Hulshof), Te Veldhuis, Kemperman (46. Bader), Berendsen (71. Wallerbos), Kerperien en Heinsbroek.
Aanstaande zondag opnieuw een lastig uitduel. In Nijverdal neemt Longa '30 het dan op tegen De Zweef.

Gelijkspel tegen Ulftse Boys

LIEVELDE - Erix begon goed aan de wedstrijd wat resulteerde in de openingsfase in mogelijkheden voor Nick Berentsen (kopbal over) en Nordin Stevens (eveneens een kopbal die over werd gekopt). Hierna trok Ulftse Boys het initiatief meer naar zich toe wat leidde tot een kansje voor Ulftse Boys in de 16de minuut. Een verdekt schot vanaf de 16-meter werd goed gered door Erix-doelman Tim Klein Tank. Maar het was toch Erix dat in de 19de minuut op voorsprong kwam. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door Rick ten Have in de 16-meter gebracht en leek een eenvoudige vangbal voor de Ulftse Boys-doelman. Echter liet hij de bal los waardoor Nordin Stevens van dichtbij eenvoudig kon scoren, 1-0. Ulftse Boys ging op zoek naar de gelijkmaker en drong Erix steeds verder terug op eigen helft. In de 29ste minuut redde Erix-doelman Tim Klein Tank knap op een inzet van dichtbij en ontsnapte hiermee aan de gelijkmaker. Erix liet het initiatief aan Ulftse Boys en was in de omschakeling de meeste gevaarlijkere ploeg. In de 32ste minuut begon Rick ten Have aan een solo-actie vanaf links maar had niet meer de kracht om de bal hard af te drukken waardoor deze een eenvoudige prooi werd voor de Ulftse Boys-doelman. Vlak voor rust kreeg Ulftse Boys nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker maar deze werd door hun rechtsbuiten, waarmee Erix in de heenwedstrijd nog veel problemen mee had, rakelings over het Erix-doel geschoten. Erix ging rusten met een 1-0 voorsprong.

Na rust drong Ulftse Boys Erix wederom terug op eigen helft en werd gevaarlijk via een vrije trap die hard naast werd geschoten (46ste minuut) en een gevaarlijk schot vanaf de 16-meter waarbij Erix-doelman Tim Klein Tank redding moest brengen (54ste minuut). In de 55ste minuut viel dan toch de gelijkmaker. De Erix-defensie slaagde er niet in om de bal adequaat weg te werken waardoor deze vanaf de 16-meter hard en laag in de benedenhoek werd geschoten. 1-1. Op dat moment een terechte tussenstand. In de fase na de gelijkmaker was het Ulftse Boys die het betere van het spel had maar Erix kreeg in de omschakeling de betere mogelijkheden zoals in de 65ste minuut. Rick ten Have stuurde met een bekeken pass Rowan Weenink de diepte in. Rowan zette de bal hard en laag voor waarbij Erix-spits Nick Berentsen een teenlengte tekortkwam om Erix op voorsprong te schieten. In de 78ste minuut was er wederom een goede kans voor Erix. Rick ten Have brak op links door en in plaats van de bal terug te leggen op de 16-meter besloot Rick zelf te schieten en zijn inzet belandde in het zijnet. Hierna probeerde Ulftse Boys de overwinning naar zich toe te trekken door middel van lange ballen van achteruit. Hierbij ontstond een aantal keren een scrimmage in het 16-meter gebied van Erix waarbij de 1-2 ook zo maar nog had kunnen vallen. In blessuretijd redde Erix-doelman Tim Klein Tank nog fantastisch op een bekeken schot van buiten de 16-meter. Tim ranselde de bal uit de bovenhoek. Vlak daarna floot de prima leidende scheidsrechter Brian van Leeuwen uit Winterswijk voor het einde van de wedstrijd en was het gelijkspel een feit.

Erix kon prima leven met een punt tegen het sterke Ulftse Boys en wederom werd er door Erix strijd geleverd. Aanstaande zondag 22 april speelt Erix uit tegen FC Eibergen.

KSH stijgt een plaats op de rangijst

HARREVELD - De eerste wedstrijd na de winterstop was tegen KSV uit Vragender. KSV stond op het moment van spelen in de onderste regionen van 4C en KSH stond niet ver daarboven. Een belangrijke wedstrijd dus om afstand te nemen van de plekken die degradatievoetbal betekenen. Door een aantal blessures en afwezigen speelde KSH vandaag wederom met Niek ten Have en Tom Tankink, die dit seizoen al veel konden rekenen op een basisplaats.

Het veld in Vragender was moeilijk bespeelbaar, hobbelig en stroef. Vanaf het startsignaal bleek het strijdplan van KSV duidelijk. Terugzakken op eigen helft en zo veel mogelijk lange ballen in de hoop dat de bal een keer goed valt. KSH had moeite om het spel te maken op het slechte veld, maar kwam via de zijkanten toch tot een aantal kansrijke situaties. De grootste kansen waren er voor Jeroen Kampshof die net niet tot schieten kon komen in een één-op-één situatie en voor Davey Wopereis wiens schot vanaf 12 meter op de lat uiteenspatte. KSV kon daar niets tegenover zetten buiten een half schot na een hachelijke situatie in de KSH-verdediging.

In de tweede helft wederom hetzelfde wedstrijdbeeld. KSV dat prima kon leven met een gelijkspel en ook niet van plan was om voetbal op de mat te leggen. KSH kreeg opnieuw de mogelijkheden om de voorsprong te maken, maar men liet het op het beslissende moment af weten. Tien minuten voor het einde had dan toch de beslissing moeten vallen. Tom Tankink werd de diepte ingestuurd na een goede steekbal van Ad Wolters. Vanaf de vijf meter kon Tom afwerken, maar zijn standbeen werd weggeschoffeld door de aanvoerder van Vragender. Een penalty is dan normaal gesproken de bijbehorende maatregel. Alle Harrevelders en Vragendersen aan de zijlijn waren het er over eens dat het een penalty had moeten zijn. De jonge scheidsrechter meende hier echter niets in te zien en verklaarde later dat Tom struikelde over zijn eigen benen. Erg zuur, want dit had de beslissing moeten zijn. Of in ieder geval een poging vanaf elf meter.

Uiteindelijk slaagde KSH er niet in om te scoren en daarmee kreeg het te weinig. Desalniettemin stijgt KSH een plaatsje en haalt het Erix in op de ranglijst. Volgende week is er de derby tegen VV Mariënveld.