Op reis met de KBO

LICHTENVOORDE - Ook dit jaar organiseert de reiscommissie van Krachtige Belangen Organisatie Lichtenvoorde weer een prachtige reis voor haar leden. Van 15 tot en met 21 juli voert de bus haar passagiers deze keer naar de prachtige Duitse deelstaat Nord Saksen. Daar wordt gelogeerd in Bad Duben . Een stadje in de omgeving van Dresden.

Bad Duben ligt aan de Dubener Heide, het grootse aaneengesloten natuurpark van onze oosterburen. Een mooie plek als dagelijkse uitvalsbasis voor trips naar plaatsen als Leipzig, Wittenberg (de plaats waar Luther zijn stellingen aan de deur van de Schlosskirche nagelde), Torgau en natuurlijk Dresden. De stad die in de Tweede Wereldoorlog vrijwel geheel plat gebombardeerd is maar als een Phoenix uit haar as is herrezen. Iedereen die van mooie culturele hoogstandjes houdt, wil een keer in Dresden geweest zijn. Denk aan de Frauenkriche, Die fraaie barokke kerk met werkelijk prachtige details, is geheel herbouwd en in 2005 opnieuw in gebruik genomen. Of aan Het Zwinger, de Semperoper, het Residenceschloss, de Katholische Hofkirche, prachtige parken, Altmarkt, Neumarkt te veel om op te noemen.

Wie wil het niet gezien hebben? Plaatselijke gidsen gaan de KBO-reizigers over alles wat belangrijk en wetenswaardig is informeren. En natuurlijk is er in elk te bezoeken stad op tijd ruimte voor een terrasje en het bezoek aan shopjes en winkels. De stad Dresen en de gehele omgeving zijn van grote natuurschoon. Het wordt genieten vanuit de bus maar ook de wandelschoenen zullen in de bagage niet mogen ontbreken want wie cultuur en natuur wil opsnuiven moet op tijd te voet op pad om echt alles mee te maken. KBO-leden die zin hebben om met deze culturele maar vooral ook gezellige reis mee te gaan, kunnen nadere gegevens omtrent deze zevendaagse trip verkrijgen via de reiscommisie (zie KBO Mededelingen, editie april en mei) en of via het KBO-kantoor (zie KBO Actief elders in dit blad) .


Inloop borstkankerpatiƫnten

REGIO - De Borstkankervereniging Nederland, afdeling Winterswijk, houdt op maandag 23 april van 09.30 tot 11.30 uur een inloopbijeenkomst voor vrouwen en mannen die borstkanker hebben of hadden. De bijeenkomst is in het SKB en heeft lotgenotencontact en informatie-uitwisseling als doel. De toegang is gratis een aanmelden is niet nodig. Wie de bijeenkomst wil bijwonen, kan zich in de hal van het SKB melden bij de gastenservice, naast de receptie, om naar de vergaderruimte geleid te worden waar de bijeenkomst plaatsvindt.