Vlnr: Mikai, Minke, Shelina en juryvoorzitter Anja. Foto: Nora Baks.
Vlnr: Mikai, Minke, Shelina en juryvoorzitter Anja. Foto: Nora Baks. Foto:


Mini Maestro 2018 Shelina Esman

LICHTENVOORDE - Harmonie en Drumband St. Caecilia organiseerde afgelopen zondag een mini maestro wedstrijd voor kinderen. In navolging van het massaal bekeken programma Maestro op tv, had de Harmonie een aantal kinderen uitgedaagd om een groot orkest te dirigeren. De spannende wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Shelina Esman. Zij mag zich dit jaar de mini-maestro van Lichtenvoorde 2018 noemen.

Drie kinderen waagden het om aan dit avontuur deel te nemen. In de zondagochtendrepetitie van de Harmonie bracht de dirigent mevrouw Wunnekink de kinderen de basisbeginselen van het dirigeren bij. 's Middags tijdens de wedstrijd toonden zij zich ware dirigenten. Shelina en Minke hadden ervoor gekozen om het Efteling-lied "Carnaval festival" te dirigeren. Mikai koos voor "The Pink Panter".

De deskundige jury bestaande uit Anja Eppingbroek, Dorothé Nijenhuis en Marijn Roelofswaard was zwaar onder de indruk van wat de dirigenten lieten zien. Strakke maatvoering, uitstraling, zichtbaar plezier en beleving, een onverwacht hoog niveau. De drie dirigenten ontvingen voor hun inzet en moed een oorkonde en Shelina als winner ook nog een goeden baton.

De mini maestro- wedstrijd is onderdeel van een concert waarin alle onderdelen van de vereniging te weten, de orkestklas (beginners), het opleidingsorkest (gevorderden) de drumband en het groot orkest een bijdrage leverden met muziek op hun eigen niveau. Erg verrassend en door het publiek zeer gewaardeerd was een spectaculaire drumshow. De instructeur van de drumband studeerde in acht minuten met een aantal kinderen en een ouder uit de zaal deze show in. De presentatie werd door het publiek beloond met een warm en langdurend applaus. Op een professionele manier en met de nodige humor werd het programma gepresenteerd door jeugdleden Lynn Donderwinkel en Caya Verbruggen.