Geen punten voor KSV

VRAGENDER - KSV 1 slaagde er afgelopen zondag niet in uit te lopen op KSH, dat tevens de tegenstander was deze dag. In Harreveld stond na 90 minuten voetbal 1-0 op het scorebord.

KSV begon fel aan de wedstrijd. Al na vijf minuten was daar de eerste grote kans. Een vrije trap werd laag in het 16-meter gebied van KSH gegeven, maar het schot van Teun Lageschaar ging net naast. Een kwartier later was daar de volgende kans voor KSV. Erwin van de Wolfshaar kopte een cornerbal in het zijnet. Na 23 minuten kwam KSH op voorsprong. Nadat Pascal Wolterink een hard schot keerde, werd er vanuit de rebound gescoord. Hierna was het vooral KSH dat een aantal kansen kreeg. KSV kwam er in de eerste helft weinig meer aan te pas. Kort voor rust was daar toch nog een kans op de gelijkmaker. Walter Overkamp schoot hard op goal nadat hij de bal terug kreeg gelegd van Stan Gunnewick. Maar zijn schot werd gekeerd door de keeper van KSH. KSV zocht de kleedkamer op met een 1-0 achterstand.

Na rust kwam KSV goed uit de startblokken en werd er gezocht naar de gelijkmaker. Al na een paar minuten mocht KSV een vrije trap nemen op de rand van de 16 meter. Walter Overkamp nam de vrije trap welke bij Rick Tanck in de voeten belandde. Rick Tanck kon hard uithalen maar hij zag zijn schot op de lat belanden. KSV voetbalde beter dan in de eerste helft. Dit resulteerde in een aantal kansen, echter vond de bal het net niet. Na 78 minuten kwam er een dubbele wissel aan KSV kant. Stan Gunnewick en Rick Tanck verlieten het veld, Max Elshof en Tom Ribbers vielen in. KSV bleef zoeken naar de gelijkmaker maar ook met deze frisse wind in het veld viel die maar niet. Na 88 minuten was daar een grote kans. De bal kwam hoog in de 16 aangespeeld, alleen kon Teun Lageschaar de bal niet goed genoeg sturen met zijn hoofd waardoor deze bal over de achterlijn werd gekopt. Hierna viel Wout Oonk nog in. Hij kwam erin voor Twan Jurjus. In de 5 minuten blessuretijd gebeurde er nog van alles maar na het fluitsignaal stond er nog steeds 1-0 op het scorebord. Geen punten voor KSV vandaag.

Aanstaande zondag 22 april treedt KSV, thuis op sportpark De Bult, om 14.00 uur aan tegen Rekken. Dan zullen de heren er alles aan doen om te winnen. Zeker gezien de stand op de ranglijst is het van belang dat de punten in Vragender blijven.

Gertie Hobelman
Brabants kampioen BMX

LICHTENVOORDE - Wat was het een genot om naast de baan te staan bij het Brabants Kampioenschap dat op 7 april op de baan van FCC Nuland werd gehouden. Onder een stralende zon met daarbij een heerlijk windje was het goed toeven daar in het Brabantse land. In de klapstoel, met het hoofd in de zon naar fantastische BMX-wedstrijden kijken. Wat wil je nog meer? En thuis maar vertellen dat zo'n dag zo intensief is voor rijders, maar vooral ook voor de begeleiders…….

De FCCL had zich dit weekend opgedeeld. De ene helft zat bij de TC in Heiloo terwijl de andere helft probeerde om Brabants Kampioen te worden. En we hebben er eentje hoor in de persoon van Gertie Hobelman. Wat reed hij wederom fantastisch. En er was er nog eentje heel dichtbij. Finn Biesbroek is de laatste weken in bloedvorm en wist ook deze keer weer het podium te bereiken. Een fantastische 3de plek voor Finn.

Kevin Waalders (Cruisers 16-30jr) en Kevin Brethouwer (jongens 16-17) waren ook op dreef en sleepten allebei een hele knappe 5de plaats in de wacht. Ook Levi Hubers reed weer bijzonder goed. Levi (jongens 7) eindigde op een zeer mooie 6de plek. Timo Boesveld behaalde een hele goede 7de plek in de promotieklasse en Joppie Roosendaal (jongens 4/5) had zich volledig leeg gefietst in de manches en heel knap een finaleplek opgeëist. Daarna waren de beentjes leeg. Maar het doel was bereikt voor Jop. Een geweldige 8ste plek en een beker in de tas mee naar huis. Al met al was het weer een hele mooi BMX-dag.