Spar Zieuwent gaat grootscheeps verbouwen

ZIEUWENT - Van vloer tot plafond, van koelingen tot de schappen, alles gaat eruit. Vandaag om 14.00 uur sluit de winkel aan de Dorpsstraat in Zieuwent voor twee weken haar deuren. Ondernemer Louis Ernst en zijn personeel wacht een flinke klus om hun Spar volledig om te bouwen naar een moderne winkel met een eigentijdse uitstraling en met het winkelgemak naar de maatstaven van deze tijd. Een complete metamorfose maar wat blijft, zijn de vertrouwde gezichten en de typische dorpse gemoedelijkheid waar klanten vanuit de hele omtrek voor naar Zieuwent komen.

Door Annekée Cuppers

Louis: "Vroeger kon je nog gewoon een kassa neerzetten en wat producten verkopen maar met de huidige technieken kan dat niet meer en moeten we de winkel twee weken echt helemaal sluiten. Die tijd hebben we hard nodig om alles aan te pakken en om te bouwen naar de Spar-formule van deze tijd. De winkel is straks meer ingericht op momenten op de dag en kan de klant producten voor bijvoorbeeld lunch, diner of borrel op een plek bij elkaar vinden. Ook komt er meer nadruk op vers en zullen de kassa's in een toonbankachtige setting geïnstalleerd worden zodat we ook makkelijker contact hebben met de mensen."

Het personeel staat positief tegenover de verbouwing. Louis: "Sommigen werken al bijna zestien jaar in deze winkel en zijn wel een keer toe aan wat nieuws. Met zijn allen zijn we in Loenen en Dieren geweest waar al nieuwe Spar-winkels gerealiseerd zijn want je kunt je op papier geen voorstelling maken van hoe het er straks uit komt te zien, de nieuwe winkels hebben een compleet andere uitstraling. Ook voor klanten zal dat in het begin even wennen zijn maar behalve dat het straks allemaal veel frisser en moderner is, blijven we gewoon natuurlijk een echte dorpswinkel waar de gemoedelijkheid nog steeds hoog in het vaandel staan."

Op woensdagavond 2 mei is de feestelijke opening van de vernieuwde Spar. Iedereen is van harte welkom om de winkel te komen bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje. Houd hiervoor de Elna van volgende week in de gaten. Vanaf donderdag 3 mei gelden weer de normale openingstijden.


Mantelzorgcafé

LICHTENVOORDE - Op dinsdagmiddag 24 april is er weer een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé voor Oost Gelre. Deze keer kunnen mantelzorgers elkaar ontmoeten in Hotel Restaurant 't Zwaantje in Lichtenvoorde van 14.00 tot 15.30 uur. Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt men aangeboden.


www.vithulpbijmantelzorg.nl