Afbeelding
Foto:

Afscheid ervaren volleybalrotten

Samen hebben ze bijna 80 jaar volleybalervaring: Carry Holweg (48) en Monique Hoenderboom (50). De ervaren volleybalsters hebben besloten een punt achter hun volleybalcarrière te zetten. "Een keer is het mooi geweest", zeggen de dames eensgezind. Ze blikken terug en kijken vooruit.

Monique begon op haar twaalfde bij Longa'59 en is niet meer weggegaan. Ze vond het een fantastische tijd. "Ik heb veel mooie momenten meegemaakt zoals de Europacupwedstrijden. Zo sta je op het Rode Plein en 's avonds weer in de sporthal in Lichtenvoorde. Ook de periode bij Jong Oranje was een hele mooie ervaring. Ik heb toen mijn eerste vliegreis naar Hongarije mee mogen maken." Carry startte al op haar zevende bij Longa'59. Tijdens haar studie heeft zij een aantal jaren in Zwolle gespeeld en vervolgens een jaar eredivisie bij Pollux in Oldenzaal. "Een andere club beoordeelt je weer opnieuw, dat is best prettig. Mijn trainer bij Zwolle vond mijn pass zo goed, terwijl ik bij Longa'59 uit de pass werd gezet, ha, ha. Ook merk je het verschil qua sfeer in een club. Bij Longa'59 kent iedereen elkaar, bij grotere clubs zijn er meer eilanden. Wat het hoogtepunt is? Ik denk toch wel de promotie met Longa'59 naar de eredivisie in 1999." De sfeer is in al die jaren volgens de dames niet veranderd. "Het is een hele fijne club", vindt Monique. Ons kent ons, een warme club waar je altijd welkom bent."

Leermeesters
Over hun 'leermeesters' zijn Monique en Carry eensgezind. Monique: "Van Marja Harmelink en Cees Jansen heb ik het meest geleerd vooral de techniek van Cees. Hij was een harde trainer maar wel goed." Carry vult aan: "Mentaal en technisch heb ik bij Arjen Boonstoppel (Zwolle) vooral veel bijgeleerd."

Toekomst
Hoewel de dames het jammer vinden dat Longa'59 niet meer landelijk speelt, hebben zij vertrouwen in de toekomst. Carry: "Potentie zit er genoeg, dat heb ik als jeugdtrainer wel gezien. Het zou mooi zijn als de club probeert om het huidige damesniveau weer hogerop te krijgen." Beiden zijn erg enthousiast over de nieuwe jongensteams en hebben tips voor de jeugd, die van een nationale carrière droomt. Carry: "Train veel om beter te worden en zorg dat je het plezier erin houdt." Monique knikt: "Keihard trainen, luisteren, heel blijven, erin blijven geloven en respect hebben voor trainer(s) en de scheidsrechter." En de toekomst van de dames? "Wij gaan tennissen met een aantal oud-teamgenoten. Dat wordt vast ook weer sportief en gezellig!"