Activiteit van Harreveld on Wheels. Foto: PR
Activiteit van Harreveld on Wheels. Foto: PR Foto:

Heel Harreveld on Wheels

HARREVELD - Heel Harreveld organiseert het jaar rond diverse activiteiten in Harreveld, zoals een barbecue in de zomer, onlangs nog een rummikub-toernooi en nu op Hemelvaartsdag staat Heel Harreveld on Wheels op de planning. Deze auto-sterrit staat open voor iedereen en start op donderdag 10 mei om 14.30 uur bij café De Boer. Inschrijven kan nog tot 1 mei.

In navolging op het aloude festijn waarbij Harreveld 'overlopen' werd met alles wat op wielen reed, wordt op gepaste wijze een vervolg gegeven aan deze traditie die Harreveld zo groots maakte. Het is de organisatie gelukt om een auto-sterrit in elkaar te zetten, waarbij iedereen kan deelnemen. Gezinnen, kameraden, buren of wie dan ook maar graag bij elkaar in een auto willen zitten voor een mooie autorit, meld u aan. Let wel, naast de bestuurder heeft men natuurlijk wel iemand nodig voor de navigatie. De route leidt u door de prachtige Achterhoek, waarbij grote wegen zoveel mogelijk worden vermeden. Op de routebeschrijving staan aanwijzingen die men zelf langs de route moet gaan zoeken. De gemiddelde snelheid bedraagt dan ook 30 km per uur, waardoor het voor iedereen te doen is. De afstand is binnen twee uur te rijden. Aan de sterrit is een wedstrijdelement verbonden, want uiteindelijk gaat het om de juiste tijd te rijden over de af te leggen route.

Na afloop is er in café De Boer ook gelegenheid voor een gezellige nazit en zullen de winnaars bekendgemaakt worden. Geef u op voor dit prachtige avontuur op Hemelvaartsdag in Harreveld, het belooft een geweldig evenement te worden. De auto-sterrit is enkel bedoeld voor auto's, dus geen busjes, motoren of andere motorvoertuigen. Aanmelden voor 1 mei via heelharreveld@harreveld.nl. Kosten bedragen 5 euro per deelnemende auto. Inschrijven kan dan op Hemelvaartsdag 10 mei vanaf 14.00 uur bij café De Boer, start vanaf 14.30 uur.